четвер, 13 червня 2024 р.

#Цікавинки_з_часопису "Українська Родина". Факти про психологію людини.

 

     Всім нам відомо, що психологія – це наука про сукупність психологічних явищ та поведінку людини, вищих тварин, яка пояснюється на основі цих явищ. Отже, об’єктом науки є людина, істота наділена свідомістю та внутрішнім суб’єктивним світом. Психологія – одна з найцікавіших наук. Публікація «Деякі факти про психологію людини» у часописі «Українська родина» (№ 2, 2024 р.), підготовлена за матеріалами Senfil-senfil.net, приводить цікаві факти, що допоможуть більше дізнатися про мотиви окремих вчинків та розтлумачити поведінку людини в тій чи іншій ситуації.

     Так, наприклад, згідно з дослідженнями вчених з Мічиганського університету, оптимістичний чи песимістичний погляд на світ кожної конкретної людини програмується генетично, оскільки він визначається концентрацією нейропептидів Y в мозку: знижена концентрація змушує сприймати навколишнє песимістично і депресивно.

     Для людини немає кращого слова, ніж її власне ім’я. Отож, перше, що треба запам’ятовувати при знайомстві – ім’я. Не посаду, не професію, а ім’я. Це основне правило встановлення хороших відносин.

     Якщо ви думаєте, що можете мати безмежну кількість друзів, ви глибоко помиляєтеся. Виявляється, що людина за все своє життя може дружити до 150 разів.

     Мозкова діяльність продовжується навіть тоді, коли ми відпочиваємо. У цей момент відбувається фільтрація того, що дійсно потрібно відкласти в пам’яті, а що прибрати «про запас». Прокинувшись вранці ви ніколи не забудете те, що дійсно важливо для вас, але і не згадаєте того. На чому не зупинили свою увагу вчора.

     А ще – кращим засобом від турбот і стресу є читання. Це заняття має більш швидкий вплив на організм. Адже читання набагато краще прийому алкоголю, значно ефективніше прогулянок, чаювання або прослуховування музики. Отож, запрошуємо Вас до читальної зали Волинської обласної бібліотеки для юнацтва аби з користю та задоволенням провести свій вільний час за читанням цікавих книг та часописів!

                                                                     




Немає коментарів:

Дописати коментар