четвер, 9 травня 2024 р.

#Книга_тижня. Пападопулос Р. У чужому домі. Травма вимушеного переміщення: шлях до розуміння і одужання

 

    Пападопулос Р. У чужому домі. Травма вимушеного переміщення: шлях до розуміння і одужання /Р.Пападопулос.- К.: Лабораторія, 2023. – 416 с.

    Біженці – хронічна проблема сучасного світу, а відколи Росія напала на Україну, це прямо зачепило й нас. Сотні тисяч людей змушені були покинути рідний дім, і багато хто вже ніколи не повернеться, бо дому немає – війна його знищила. Ця книжка структурує психологічно складний досвід і допомагає його пережити.

    Автор - Ренос Пападопулос – професор кафедри психосоціальних і психоаналітичних досліджень, директор Центру дослідження травми, притулку та біженців в Ессекському університеті, Велика Британія. Клінічний психолог, сімейний психотерапевт і психоаналітик. Як консультант численних організацій, співпрацює з вимушено переміщеними особами та людьми, що пережили політичне насильство й екстремальні  ситуації.

    Ренос Пападопулос розглядає проблему в психологічній, мовній, культурній та історичній площинах. Працює з темами дезорієнтації, ностальгії за втраченим, самоідентифікації в нових  стресових обставинах.

    У книжки є чітка мета – структурувати досвід біженства, щоб полегшити інтеграцію вимушених переселенців у нові суспільства, а ще пояснити їхні почуття іншим людям.


Немає коментарів:

Дописати коментар