вівторок, 14 травня 2024 р.

#Цікавинки з часопису "Жінка". Аліна Левшина.

 


Аліні Левшиній двадцять років. Вдовою вона стала в дев’ятнадцять. Її чоловік – Назар – загинув, захищаючи Україну.

   Аліна і Назар одружилися в жовтні 2021 року. Тоді їй було 18 років, йому – 21. Познайомилися вони в соцмережах. Аліна в цей час навчалася на четвертому курсі Куп’янського медичного коледжу. Назар в ЗСУ вже мав посаду командира кулеметного взводу. Стати військовим – це була його мрія дитинства. І не просто військовим, а суперсучасним. У Німеччині Назар Левшин закінчив курси управління переносним зенітно-ракетним комплексом, призначення якого – ураження танків, вертольотів та літаків противника. Незабаром він став інструктором з військової справи, а відтак вже сам навчав молодих військових на українських полігонах.

   «Впевнений оптиміст в пошуках власної формули щастя і щастя для країни», – так про чоловіка розповідає Аліна у репортажі Т. Федоренко «Три світи Аліни Левшиної» (часопис «Жінка», N 3, 2024 рік). Отож, після одруження дівчина опинилася між двох світів: батьки Назара, які мешкали на Харківщині, радо зустріли молоду невістку, а ось з її батьками, що проживали у Сватовому на Луганщині, говорити про одруження з військовим означало підписати собі і батькам смертний вирок. У Куп’янську ж не те, що всі були патріотами, але там були однодумці, в колі яких можна сміливо висловлювати свої думки. Але у лютому 2022 року і цей світ Аліни розколовся навпіл…

   Про випробування, що випали на долю подружжя та про недовге сімейне щастя молодої жінки ви зможете прочитати, завітавши до Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.


Немає коментарів:

Дописати коментар