понеділок, 15 квітня 2024 р.

#Цікавинки з часопису "Жінка". Ольга Клименко та Ендрю Аксон.

 

    Хто такі наші герої? Ольга Клименко – парамедикиня, інструктор по тактичній медицині, волонтерка. Ендрю Аксон – британський солдат, інструктор, волонтер, Про комунікацію, дружні, навіть братні зв’язки з українцями буде говорити Ендрю. Про важливість взаємопідтримки і взаєморозуміння між волонтерами, про особисті випробування розповідатиме Ольга.

     Вчинки цих людей, життєва позиція стає зрозумілою, коли бачиш велику кількість державних нагород і нагородних відзнак.

     Ольга – тендітна молода чорнявка, з тоненькою талією, яку підкреслює ремінь поверх камуфляжного костюма, з двома дівочими кісочками, уважним поглядом з-під військової бейсболки. Вона з перших днів війни допомагає людям. Її внутрішню силу видає хіба що голос – глибокий, грудний, рівний, що створює тональну гармонію між зовнішністю і характером.

     Ендрю – типовий солдат британської армії – вишколений, підтягнутий, кремезний. Він з перших днів війни допомагає Україні, багато й невтомно працює, добре вивчив українську географію, бо проїхав із заходу на схід не одну тисячу кілометрів. Завжди усміхнений, привітний. Його зичну емоційну англійську чути скрізь, де він є. Ендрю охоче спілкується, дуже щирий та уважний до співрозмовника.

     Про Ольгу та Ендрю розповідали в телеефірах українського та британського телебачення, вони мають величезне коло друзів і знайомих не тільки в Україні, але й за її межами. В орендованому будинку на Київщині завжди хтось зупиняється: чи то іноземні волонтери й журналісти, чи наші – українські. Подвір’я заставлене автомобілями, які готуються до відправлення хлопцям на передову. Журналіст Тамара Маркелова зустрілася з нашими героями саме тоді, коли вони вчергове повернулися з півдня. Розмова для вас, дорогі читачі, у січневому номері (2024р.) журналу «Жінка».


Немає коментарів:

Дописати коментар