середу, 13 березня 2024 р.

#Цікавинки з часопису "Всесвіт". Катріона Ворд «Останній дім на безпечній вулиці».

 

     Катріона Ворд – американська і британська письменниця –народилася у Вашингтоні, округ Колумбія. Її сім’я часто переїжджала: Кенія, Мадагаскар, Ємен, Марокко, Велика Британія. Катріона Ворд стала першою жінкою-письменницею, яка двічі здобула премію Августа Дерлета за найкращий роман жахів; також вона є володаркою престижної книжкової премії Ширлі Джексон.



     «Останній дім на безпечній вулиці» це не типовий трилер, а закручена, моторошна історія про зникнення та пошуки, розлади та жахіття, які можуть ховатися в будь-якому домі на вашій вулиці.

     Це історія про дівчинку, яка зникла одинадцять років тому під час поїздки на озеро; про її сестру Ді, яка продовжує пошуки після того, як трагедія зруйнувала її сім’ю. Ді головна героїня цієї книги. Вона має лише одне бажання знайти сестру, яка, як їй здається, жива, та покидька, який у цьому винен. Але у цієї книги не такий банальний сюжет, як могло здатися. Тед завжди був дивним і міг бути винним у зникненні дівчинки. Зараз він живе зі своєю дочкою та кішкою в занедбаному будинку із забитими вікнами, крізь які ледь проникає світло. Сповнена рішучості Ді винаймає будинок поряд і потайки спостерігає за чоловіком з безпечної відстані. Коли зникає сусід і відбуваються якісь дивні речі, підозра знову падає на Теда Але чи зможе Ді нарешті знайти вбивцю? Ніби пазли, авторка видає нам частинки, фрагменти великого малюнку, які наприкінці історії складуться у таку неймовірну картинку, яку ви й не очікували побачити

     Хочеться познайомити вас з деякими відгуками про книгу.

     «Це трилер, якого ви ще ніколи не читали. Спочатку було трохи дивно та не зрозуміло, але наприкінці просто неможливо заспокоїтись від почуттів. Це не просто трилер, це перш за все психологічний роман, дуже глибокий, чуттєвий. Раджу дуже

     «Один з найцікавіших трилерів, що я читала, а їх, повірте, перечитано більше сотні!»

     «Книга дуже захоплююча, читалась на одному диханні. Сподобається поціновувачам заплутаних історій тим, хто любить сам шукати підказки в тексті від автора.»

     «Сюжет на висоті, хоча можна провести деякі аналогії з одним відомим фільмом, називати його не буду, бо здогадаєтесь … І саме виконання, сама розповідь дуже цікава, неможливо відірватись до останньої сторінки! Нарахувала п’ять сюжетних поворотів! Повірте, воно того варте!!!!»




     До того ж цю книгу радить сам Стівен Кінг. А у N1-4 часопису «Всесвіт» за 2023 рік опубліковано уривки з роману «Останній дім на безпечній вулиці.» Тому запрошуємо поціновувачів цього літературного жанру до читальної зали Волинської бібліотеки для юнацтва, аби разом із головною героїнею долучитись до пошуків її сестри.

Немає коментарів:

Дописати коментар