середу, 6 березня 2024 р.

#Цікавинки з часопису "Київ". Сергій Дзюба "Місцевий".

 


    Сергій Володимирович Дзюба – прозаїк, драматург, сценарист, автор кількох телевізійних шоу. Народився в Києві 3 листопада 1978 року. 2001 року закінчив Київський університет культури та мистецтв (майстерня Юрія Муравицького ). За фахом – режисер професійного театру. Свою професійну кар’єру Сергій Дзюба розпочав на телебаченні в телекомпанії «Новий канал». З 2009 року обійняв посаду креативного продюсера компанії «Творчий альянс».

2018 року разом з Артемієм Кірсановим дебютує як письменник, видавши книжку «Позивний «Бандерас». Того ж року відбулася прем’єра однойменного художнього фільму. 2019 року творчий дует Сергія Дзюби й Артемія Кірсанова презентує новий роман «Заборонений» про видатного українського поета та борця за незалежність Василя Стуса. 5 вересня відбулася масштабна прем’єра художнього фільму «Заборонений».

З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України С.Дзюба вступив у лави голосіївської територіальної оборони. Бойове хрещення прийняв у боях за Горенку та Мощун. Коли ворога відкинули від Києва, перевівся до ЗСУ. У складі П’ятого окремого штурмового полку Сергій Володимирович воював на Донеччині.

За відмінну службу отримав позачергове звання – молодший сержант. Командуючи відділенням, Сергій Дзюба отримав важке поранення та інвалідність II групи. На сьогоднішній день він продовжує служити у лавах ЗСУ. За військову звитягу нагороджений «Сталевим хрестом», а за волонтерсько-просвітницьку діяльність – нагрудним знаком «Гетьман України Петро Сагайдачний».
                                    
Під час лікування та реабілітації Сергій Дзюба написав оповідання про війну «Місцевий». Цей твір опублікував журнал «Київ» у N 11-12 за 2023 рік. Отож, запрошуємо читачів до читальної зали Волинської обласної бібліотеки для юнацтва! Часопис «Київ» уже чекає на Вас!❤

Немає коментарів:

Дописати коментар