вівторок, 16 січня 2024 р.

#Книга_тижня. Меган Джейн Кребб «Сила бодипозитиву. Як покласти край дієтам і жити у злагоді зі своїм тілом»

 

«Не тіла треба змінювати, а правила» (Наомі Вулф. «Міф про красу»).

    Меган Джейн Кребб — динамічна й талановита ведуча, модель плюс-сайз, авторка бестселерів і творець контенту, відома своїм захоплюючим і автентичним підходом до обговорення таких важливих тем, як бодіпозитив, психічне здоров’я, фемінізм і лікування розладу харчової поведінки.

    Але шлях Меган до успіху був нелегким. Вона жила з постійною тривогою,  в неї діагностували нервову анорексію в 14 років. Після тривалого періоду війни з собою Меган віднайшла бодіпозитив.

     «Я була в Instagram і шукала «fitspo» — красиві фотографії жінок, на яких  хотіла б бути схожою, а потім використовувала ці фотографії, щоб покарати, принизити себе, своє тіло», — пояснює Меган.

    Саме на цьому етапі свого життя Меган пережила надзвичайну тривогу, роки дієт йо-йо (Йо-йо-дієта, відома  як «циклічна зміна ваги») та нервову анорексію в підлітковому віці. Незадоволення своїм тілом було постійним.

    Однак цей пошуковий запит "fitspo" все змінив. «Я натрапила на когось, хто був у бікіні; можливо, вона мала розмір від 20 до 22 і називала себе товстою, але казала, що це не погано», – згадує Меган. «Вона говорила про те, що їй добре бути товстою, і що вона чудова, красива і більше не сидить на дієті. Вона жила повноцінним життям! Це відкрило цілий світ, про існування якого я навіть не підозрювала».

    Меган почала переглядати книги і визнає, що  саме книги зіграли величезну роль у самопізнанні, оскільки вони змінили правила на її шляху до кращих стосунків зі своїм тілом. «Першою книгою, яку я знайшла, була «Міф про красу» Наомі Вулф, - маніфест про ідеали краси та жінок, написаний у 90-х. Для мене це було настільки сильно, настільки феміністично, що змінило моє мислення».

    Через свої соціальні платформи Меган поділилася своїми новими знаннями про бодіпозитив, і її повідомлення знайшли відгук у багатьох людей. Як наслідок, до Меган звернулися з проханням написати книгу на цю тему, і в 2017 році з’явилася книга «Сила бодипозитиву. Як покласти край дієтам і жити у злагоді зі своїм тілом».

      Ця книжка веде нас у захопливу та непросту подорож до любові та прийняття свого тіла. Вона звільняє від марних сподівань («Ось схудну – спізнаю щастя!») і почуття провини за небездоганну зовнішність. Це відверта історія, що змушує співчувати всім, хто досі вірить міфам дієтної культури та жертвує собою заради стереотипів краси. Змушує гніватися: як ми могли повірити, що треба бути найгіршим ворогом собі лише через цифри на вагах чи сантиметровій стрічці?

    «Кожна людина має право бути щасливою та помітною вже сьогодні. У неідеальному тілі. Бодипозитив саме про це. І це те, що може врятувати життя ваших подруг. Ба й ваше.» (Анна Римаренко, психологиня, бодипозитивна спікерка).


Немає коментарів:

Дописати коментар