середа, 13 вересня 2023 р.

«Ми з України. Історії про людей, якими захоплюється світ» Уляни Скицької

 

«Ми з України. Історії про людей, якими захоплюється світ» Уляни Скицької  (Видавництво Старого Лева, 2022)– це перевидання в оновленому дизайні книжки авторки «#Наші на карті світу».

У кожного з героїв книги є українське коріння. Або вони самі, або їхні батьки чи дідусі-бабусі точно народилися на території України чи етнічних територіях. Вони не надто відомі в Україні, але про їхні досягнення знає світ.

Українці часто не здогадуються про їхнє українське коріння, називаючи їх американцями, швейцарцями чи аргентинцями. Натомість частину з них світ звик називати росіянами, - тим, хто народився до 1917 року, тобто в російській імперії, автоматично приписували російське походження.

Це люди, яких визнав увесь світ, які змінили хід історії, чиї досягнення дивують і вражають. Ці люди  надихають, і часом їхні біографії настільки дивовижні, що виникає думка: «Так буває лише в кіно».

Пропонуємо вашій увазі відеопрезентацію книги. А погортати, почитати історії про людей, якими захоплюється світ, ви зможете у читальній залі нашої книгозбірні.


#Книга_тижня

Немає коментарів:

Дописати коментар