четвер, 13 липня 2023 р.

«Історія світу» Джеремі Блека: від найдавніших часів до сьогодення

 

Джеремі Блек – британський історик, професор, викладач, кавалер Ордену Британської імперії, автор понад 100 книжок з історії. «Історія світу від найдавніших часів до сьогодення» – перша перекладена українською мовою, побачила світ у видавництві Vivat. Це щедро ілюстроване ґрунтовне видання надійшло до Бібліотеки завдяки Українському Інституту книги. «Історія світу від найдавніших часів до сьогодення» містить аналіз багатотисячолітнього періоду історії людства: доісторична доба й теорії походження людини, зародження землеробства в долині Нілу й виникнення держав у Межиріччі; падіння Давнього Риму й розвиток науки в ісламському світі; міжнародна торгівля вздовж Великого шовкового шляху й епоха Просвітництва, світові війни й революції Нового часу та проблеми сучасності.

Автор виділяє і аналізує всі ключові моменти розвитку людства, такі як: формування скелету людини, сільськогосподарська революція, велике переселення народів, промислова і наукова революції, масова література й урбанізація тощо. А також вчинки людей, які мали найбільший вплив на людство та його розвиток.

У післямові Джеремі Блек акцентує увагу на разючу контрастність сучасного світу. Автор пише: «Існують проблеми порозуміння, ухвалення адекватних рішень і втілення їх у життя, проте існує також надія, що людство буде здатним сягнути такого рівня інтелектуального розвитку, щоб упоратися з усіма викликами, які, поза сумнівом, чекають на нього».

Це унікальне видання чекає вас у читальній залі нашої бібліотеки.


#Книга_тижня #Читай_на_Волі_2

Немає коментарів:

Дописати коментар