четвер, 14 квітня 2022 р.

Дарка Озерна «Бути окей. Що важливо знати про психічне здоров’я»

 


Дарка Озерна – українська письменниця та блогерка, яка всі свої роботи та поради обгрунтовує науковими дослідженнями. Дарія за освітою біолог, закінчила біологічний факультет Києво-Могилянської академії. Працювала в Інституті молекулярної біології. Вивчала молекулярну генетику, генетичну інженерію і імунологію. Її науково-популярні статті публікуються в BBC Ukraine, блозі «Ногибоги». Крім усього перерахованого, Дарка ведуча радіоблогу "Фізкультура" UA: Радіо Культура.

Нам важливо «бути окей». Адже від психічного здоров’я залежить наш фізичний стан, здатність про себе подбати, бути успішними в своїй професії та задоволеність життям загалом. Тож, у першій частині книги зібрана загальна інформація про психічний стан людини, його зв’язок із фізичним станом, а також описані принципи роботи мозку і прояви емоцій. У другій – розглянуто найпоширеніші психічні розлади. Завершується книжка «Бути окей» розглядом історичної травми як чинника, що впливає на колективне психічне здоров’я.

«Забий! Все буде добре! Все мине! Не вигадуй! Перестань накручувати себе! Це просто лінь!» Яких тільки ми дурниць не говоримо у моменти, коли бачимо, що хтось почувається не дуже.
 І як показує  життя, такі поради не тільки не лікують, а й шкодять. Справді, простих рішень не існує – є щоденна ретельна праця на поліпшення.

Тому, «Бути окей. Що важливо знати про психічне здоров’я» стає провідником із психічного здоров'я. І ось чому :

***Розкриття теми: від короткого розділу про роботу мозку до конкретних ознак психічних розладів. Тут і про посттравматичний стресовий розлад, і про депресію, і про вигорання, і про переїдання.

****Стиль. Просто і фахово. Поруч із складними термінами цитати Жадана і жарти, зрозумілі українському читачеві.

***Ілюстрації, які влучно доповнюють текст.

***Інформативність. Знань із цієї книжки ви отримаєте рівно стільки, скільки вам необхідно. Вона, попри свій розмір, не читається за один день і потребує час на засвоєння інформації. При цьому кожне слово хочеться запам'ятати.

***Практичність. У книзі не лише описуються психічні стани, а й даються практичні поради.

 

«Бути окей Що важливо знати про психічне здоров’я» варто прочитати кожному українцю,  Запрошуємо у відділ читальних залів, «Бути окей» чекає свого читача.

 #психологічна_допомога 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар