неділю, 10 квітня 2022 р.

Деніел Ґоулман, Річард Девідсон: «Нове «Я». Вплив медітації на свідомість, Тіло й мозок»

 

«Нове «Я». Вплив медитації на свідомість, тіло й мозок» — книга Деніела Ґоулмана та Річарда Девідсона, у 2019 році перекладена українською мовою (перекладач — Олександра Асташова) і видана у видавництві «Наш Формат».

Деніел Ґоулман і Річард Девідсон багато років вивчали та практикували медитацію, тож вирішили провести дослідження та підтвердити свої ідеї з позиції науки.

Деніел Гоулман – науковий журналіст, популярний американський психолог, письменник, а також автор величезної кількості книг, присвячених науці, освіті, саморозвитку та лідерству. Більша частина творчості Гоулман присвячена питанням особливості діяльності головного мозку людини. Автор є членом директорів інституту «Розум і життя».

Річард Дж. Девідсон є професором психології та психіатрії Університету Вісконсін-Медісон, а також засновником і головою Центру здорового розуму та дочірньої некомерційної організації Healthy Minds Innovations.

У своїй книзі автори спробували відповісти на ряд запитань: Що каже наука про вплив медитації? Чи допоможе вона всім? Як довго потрібно практикуватися, щоб помітити зміни? Чи краще медитатори концентруються, аніж інші люди? Чим відрізняється медитація від занять спортом?

Результати досліджень довели, що різні види медитації дають різні результати. Логічним також є той факт, що чим більше годин люди присвячували практиці, тим кращими були результати. Досвідчені медитатори швидше відновлюються після стресу і витримують більш інтенсивний біль. Медитація вже після восьми хвилин практики покращує увагу, однак це короткочасна користь і для її закріплення необхідно багато годин регулярної практики. Також певні види медитації посилюють емпатію: активують ті ділянки мозку, які відповідають за співчуття, любов і щастя. А регулярна і тривала практика медитації дає не лише розслаблення та відчуття спокою, але й забезпечує формування певних рис на постійній основі, приміром терпіння, доброти, щедрості.

Тож, книжка «Нове "Я". Вплив медітації на свідомість, Тіло й мозок» для всіх, хто цікавиться практиками медітації, шукає способи боротьби зі стресом.

Чекаємо на вас у читальній залі нашої бібліотеки!

#психологічна_допомога  


Немає коментарів:

Дописати коментар