четвер, 31 березня 2022 р.

«Вигоряння. Стратегія боротьби з виснаженням удома та на роботі».

 


Що таке «вигоряння»? Уперше цей термін застосував  у 1975 році американський психолог Герберт Фрейденбергер. Він визначив три складники цього стану:

1. Емоційне виснаження – слабкість, що виникає через надмірну завзятість, небайдужість до справ упродовж надто тривалого часу.

2. Деперсоналізація – вичерпана здатність до емпатії, турботи, спочуття.

3. Зникнення відчуття успішності- нездолане відчуття марності, коли здається, що ваші дії не приносять користі, нічого не змінюють.

За 40 років уведення поняття «вигоряння» дослідники з’ясували, що перший його складник – емоційне виснаження – має найпотужніший негативний вплив на наше здоров’я, стосунки й роботу, надто для жінок.

Ця книжка відрізняється від будь-чого з того, що ви прочитаєте про вигоряння. Авторки – Емілі та Амелія Нагоскі,  створили дуже особисту і водночас зрозумілу кожній жінці книжку- сенсацію про вигоряння та подолання його неприємних наслідків.

Отже, «Вигоряння. Стратегія боротьби з виснаженням удома та на роботі» сестер Нагоскі (видавництво «Клуб сімейного дозвілля») допоможе визначити, як має виглядати добробут у вашому житті, і подолати перешкоди, що стоять між вами і вашим добрим здоров’ям. Місця цих перешкод у життєвому середовищі  будуть позначені як окремі місця на мапі аби віднайти шляхи, якими можна їх обійти перестрибнути чи пройти пробоєм.

Ця книга у фондах нашої книгозбірні (читальна зала) завдяки Український інститут книги.

#читай_досягай #читай_на_Волі_2  #психологічна_допомога

Немає коментарів:

Дописати коментар