понеділок, 28 березня 2022 р.

Про книжку "Стіни в моїй голові. Жити з тривожністю і депресією" Володимира Станчишина

 


Книжку Володимира Станчишина «Стіни в моїй голові»(від Українського інституту книги) присвячено тривожності, депресії, соціальним фобіям, різним психічним розладам, які більшою чи меншою мірою впливають на звичний спосіб життя людини в соціумі. Вона не вилікує вас від неприємних станів, але допоможе зрозуміти — жити з ними можливо. Усі ми, стверджує автор, є тривожними, і в цьому немає нічого надзвичайного. Головне — зрозуміти, що тривога супроводжує нас усе життя й відіграє свою важливу роль у нашому існуванні.

Автор переконаний, що страх і тривожність — це захисні механізми людини, які допомогли нашим предкам вижити колись, а нам народитися в наш час. Тож тривожність — це нормально, й "усі ми тривожні", наполягає психотерапевт. Ми не можемо позбавитися тривожності назавжди, однак нам до снаги опановувати свою тривожність та жити з нею. Володимир каже, що хотів би зробити психотерапію зрозумілою, тому читає багато семінарів для різних організацій, часто виступає. «Я переконаний, що ми маємо навчитися говорити про психотерапію не як про щось незрозуміле й загадкове, а як про частинку нашої реальності, де одна людина допомагає іншій зрозуміти, що відбувається в її думках, емоціях, поведінці, стати такими собі партнерами у спробі пізнати своє життя таким, яким воно є, «спробувати його змінити або навчитись з ним жити» — відзначає він.

Володимир Станчишин — психолог-психотерапевт. Навчався психології у Львівському національному університеті імені Івана Франка та Українському інституті когнітивно-поведінкової терапії. Практична історія знайомства з психологією почалася у Спільноті «Лярш-Ковчег», де Володимир працював з людьми з розумовою неповносправністю. Перша робота психологом була в Центрі Емаус при Українському католицькому університеті, де він супроводжував батьків, що мають дітей з особливими потребами.

Пізніше Володимир очолював Центр психічного здоров’я у Львові у Шпиталі імені Митрополита Шептицького, який своїм завданням ставив допомогу хлопцям, що повертаються із зони бойових дій. У 2019 разом з колегою Катериною Ковалишин заснував та очолив Центр психічного здоров’я «Лабораторія змін».

Чекаємо на вас у відділі читальних залів нашої бібліотеки!

 #психологічна­_допомога #читай_на_Волі_2 #читай_досягай

 


Немає коментарів:

Дописати коментар