середу, 23 вересня 2020 р.

Новинки художньої літератури! 6 світових бестселерів!

Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі 6 захоплюючих романів всесвітньовідомих авторів, 6 світових бестселерів, 6 бестселерів, перекладених українською мовою, 6 новинок художньої літератури, що надійшли до нашої книгозбірні цього року!

         Гостросоціальний  роман американської письменниці Лорі Голс Андерсен «Говори» є найвідомішим твором авторки. За нього Андерсен здобула кілька нагород, роман отримав головну літературну премію США. «Говори» перекладено шістнадцятьма мовами. У 2004 році за ним було знято однойменний фільм за участю Крістен Стюарт.

          Роман написаний у формі щоденника тринадцятирічної дівчинки. На перший погляд, у ньому показано звичайне шкільне життя американського підлітка, який не надто добре комунікує з учителями, батьками й друзями. Та на цьому тлі перед читачами постає страшна реальність, у якій панує лицемірство, байдужість, егоїзм, емоційне й фізичне насильство. У школі інколи відбувається будь-що – і оточенню байдуже. А в складному підлітковому віці так важко віднайти в собі впевненість, щоб домогтися уваги, навчитися говорити й не боятися. Ця книжка допоможе юнакам та дівчатам розібратися в собі та уникнути помилок, а батькам –зрозуміти власну дитину.

Місто дівчат» — новий бестселер Елізабет Ґілберт, яка підкорила світ романами «Їсти, молитися, кохати» та «Природа всіх речей».  Це інтригуючий роман про жіночу сексуальність і свободу, про відвагу бути собою і право жити так, як тобі хочеться. А ще — історія дуже незвичайного кохання, на яке наклала свою тінь війна, та справжньої дружби, яку нелегко знайти, зрозуміти та оцінити, особливо в такому непростому і мінливому місті, як Нью-Йорк.

         Роман «Місто дівчат» починається 1940 року, коли дев’ятнадцятилітню Вівіан Морріс виганяють з престижного коледжу. Батьки відправляють доньку на Мангеттен до тітки — власниці невеликого, проте дуже ексцентричного театру. Несподівано для себе Вівіан опиняється у справжньому вирі довоєнного богемного життя. Знайомства із зірками, незвичайні теат¬ральні постановки, нестримний секс, ріки алкоголю і відчуття цілковитої свободи спершу заворожують та спокушають, а потім вибивають землю з-під ніг. І це лише початок шляху Вівіан довжиною в життя, який необхідно пройти, щоб зрозуміти: ти не мусиш бути хорошою дівчинкою, щоб бути хорошою людиною.


Сара Ажіо – американська  американська сучасна письменниця, автор психологічної та романтичної прози. Її книги стали бестселерами в багатьох країнах, а такі твори, як «Ожинова зима» та «Фіалки в березні» було перекладено 22-ма мовами. Всі книги Сари Джіо – це зворушливі романтичні історії з детективними елементами, в яких гармонійно переплітаються любовна лінія з розслідуваннями таємниць минулого. Крім літературної діяльності, Сара пише до періодичних видань, серед яких журнал «Glamour», «The New York Times», «Redbook», «Marie Claire» та інші.

У цій теплій і водночас щемкій історії « Я кохатиму тебе завжди» майстерно сплітаються події минулого й сьогодення. Головна героїня Кейлі Крейн не може повірити у власне щастя: вона успішна журналістка й наречена ідеального хлопця. Проте одна зустріч з Кейдом Макаллістером, коханням цілого її життя, несподівано змінює все. Тепер він безпритульний і не впізнає Кейлі, але жінка вирішує дізнатися, що сталося з ним, колишнім керівником фірми звукозапису, і хоче допомогти йому владнати своє життя.

 


Джоджо Мойєсанглійська романістка, журналістка, одна з небагатьох письменниць, яка двічі здобула премію Асоціації любовних романістів у номінації «Любовний роман року», володарка нагороди «Книга року» від Galaxy Book Award. Її зворушливі історії кохання посідають перші позиції у списках бестселерів The New York Times, їх перекладено багатьма мовами світу.

Новий роман Мойєс «Подаруй мені зірку» - захоплююча, заснована на реальних подіях, розповідь про п’ятьох бібліотекарок, що доставляють книги у найвіддаленіші куточки гірських районів Кентуккі.

Еліс просто хотіла бути щасливою. Гадала, що одруження подарує їй те, про що вона так мріяла. Але коли рідна Англія лишилася за океаном, Кентукі зустрів її задухою та консерватизмом. Чоловік, який в усьому слухався батька, почуття скутості — все, що отримала Еліс. Тож коли в містечку почали шукати волонтерів для кінної бібліотеки, вона не вагаючись зголосилася. Тут Еліс знайомиться з Марджері, яка не кориться закам’янілим традиціям і знає, як це — бути по-справжньому щасливою та вільною. Життя Еліс карколомно змінюється. І чоловік, який був для неї всім, виявляється чужим. Бо вона вже давно кохає іншого. Того, з ким зможе стати собою…

    


 

Грем Сіміон  - австралійський письменник із Мельбурна, драматург, сценарист. Його роман «Проект Розі» був перекладений 40 мовами. Книгу «Два кроки назустріч» він написав разом із дружиною Енн Буйст – австралійською дослідницею та лікаркою- психіатром, що спеціалізується на психічному здоров’ї жінок, зокрема  на післяпологових психічних розладах.

         Коротко про сюжетну лінію книги «Два кроки назустріч». Розгублена й пригнічена, після смерті чоловіка Зої вирушає з Лос-Анджелеса до містечка Клюні у Франції, до своєї університетської подруги, і потрапляє на Каміно-де-Сантьяго – Дорогу святого Якова, популярний паломницький маршрут. У Мартіна є чіткий план і меркантильний інтерес на Каміно, до того ж він має купу нерозв’язаних проблем. «Дорога змінить вас», - сказав один досвічений паломник. Ці двоє зустрінуться на ній і пройдуть свої такі різні шляхи, щоб зрештою все зрозуміти й знову навчитися любити…


 

Елена Ферранте – справжній італійський феномен сучасної літератури. Письменниця, яка не дала жодного інтерв’ю і жодного разу не з’явилася на публіці, але потрапила до сотні найвпливовіших людей світу за версією журналу «Time». Її книжки багато років не полишали топових позицій не тільки в італійських, а й у європейських та американських списках бестселерів 

    «Історія нового імені» - це продовження сенсаційного роману «Моя неймовірна подруга». Найкращі подруги Ліла  й Елена дорослішають, і життя готує для них нові випробування. Ліла виходить заміж і стає синьйорою Карраччі. Шлюб зі Стефано дає їй омріяне багатство і забезпечує заможне існування для всієї родини. Але не гарантує щастя. Елена продовжує навчатися, усе частіше почуваючись чужою серед своїх і своєю серед чужих. Сумлінною працею вона торує власний шлях до успіху. Дівчата віддаляються одна від одної. Їм доводиться самостійно вирішувати, яким буде їхнє майбутнє. Але хай де б вони були і хай чим би займалися, зв’язок між ними не розірвати.

 Світові бестселери чекають на вас у читальній залі!

 #СвітовіБестселери #РадимоПрочитати #новинки



 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар