вівторок, 8 вересня 2020 р.

Увага! Новинки літератури з саморозвитку.

 

    Сьгодні ми пропонуємо вашій увазі 5 новинок літератури з саморозвитку, психології людських відносин. Всі ці видання чекають на вас у читальній залі нашої бібліотеки.

Ви можете припустити, що книжка про нечесність розповість вам про особливості світогляду та поведінки злочинців, корпоративних шахраїв або навіть серійних убивць? Ні. Ця книжка про кожного з нас і про наші маленькі нечесні вчинки, як-от взяти з роботи додому кілька ручок, додати до свого проектного звіту кілька годин, віднести посиденьки з друзями в кав’ярні до витрат на відрядження. Ден Аріелі пропонує свою теорію, чому ми іноді чинимо нечесно. Він проводить захопливі експерименти, і їх результати свідчать, які сили впливають на ступінь цієї нечесності. Автор винахідливо   виокремлює те, як люди балансують між правдою і брехнею, щоб видати бажане за дійсне. Ви розвинете розуміння етики особистих стосунків. Ось декілька назв розділів книги: «Чому нечесність така цікава?», «Випробуємо Теорію раціонального злочину (SMORC)», «Забави з границею допустимого обману», «Як ми обманюємо себе», «Творчість і нечесність. Ми всі розповідаємо історії», «Заразна нечесність. Як ми підчіплюємо вірус нечесності» та інші. Ця книжка – захоплива мандрівка у знайомство з собою.

З чого починається шлях до успіху? І що може трапитися на ньому? Чи справді люди, які досягли вершин і так багато говорять про «цінності навчання на помилках», могли коли-небудь помилятися? Американська письменниця Джессіка Бекол вирішила глибше дослідити ці питання. В основі книжки «Право на помилку» - двадцять п’ять інтерв’ю з успішними жінками, які працюють у найрізноманітніших сферах: від мистецтва до фінансів та технологій. Усі вони зізнаються, що стали цілеспрямованими та позитивними лідерками лише завдяки власним помилкам і висновкам. Історії про серйозні життєві ситуації, кумедні епізоди та найжорсткіші робочі моменти, а також безліч корисних порад – ось що ви знайдете на сторінках цієї книжки. Це ідеальне чтиво для жінок, які лише починають власну кар’єру і прагнуть розвиватися, а також для кожного, на чию думку, успіх чекає лише на тих, хто ніколи не помиляється.

Томас Еріксон – шведський письменник, психолог з соціальних комунікацій, біхевіорист та особистий тренер. Як письменник він дебютував у 2011 році з кримінальною серією про біхевіоритса Алекса Кінга. Томас написав дві науково-популярні книги про спілкування та поведінку людей – «В оточенні ідіотів» і «В оточенні психопатів». «В оточенні ідіотів» - бестселер 2015-2018 років. Томас Еріксон поділяє людей на чотири кольорові типи. Він описує логіку поведінки, темперамент, систему цінностей представників кожного з кольорів. Чому одних людей ми розуміємо з півслова, а інших не розуміємо взагалі? Чому дуже успішні люди інколи здаються нам ідіотами і психопатами? Як подивитися на себе очима інших людей і навчитися розуміти навіть тих, хто на нас абсолютно не схожий? Книга допомагає краще сприймати людей з різними типами поведінки й ефективно з ними спілкуватись і може стати настільною для керівників, психологів, менеджерів усіх рівнів.

Ми схильні драматизувати життя навколо нас. Чи не все людство живе у злиднях, дівчата масово не мають доступу до освіти, а дітям з бідних країн не роблять щеплення. Так думають навіть найрозумніші люди планети – від університетських викладачів до директорів мультинаціональних компаній і нобелівських лауреатів. Однак вони помиляються й роблять невиправдані узагальнення, що буцімто світ страшніший, жорстокіший і безнадійніший, ніж є насправді. У цій книжці Ганс Рослінг із допомогою Улі й Анни показує, що не все так погано: насправді життя людей із різних країн постійно покращується. Автори наводять безліч прикладів, статистичних даних, роблять зважені висновки, щоб заспокоїти наші ірраціональні страхи та допомогти сприймати світ на основі фактів.

Як зберегти й покращити стосунки з близькими, рідними та друзями. Як відновити власну цілісність? Як позбавитися комплексу вини? Як не дати маніпулювати собою? Як не стати жертвою емоційного шантажиста? Як протидіяти емоційному шантажу і що це взагалі таке? Відповіді на ці та безліч інших запитань щодо людських взаємин, а також ефективні способи розв’язання багатьох житейських проблем ви знайдете в чудовій книжці Сьюзан Форвард.

Отже, чекаємо на вас!

#мотиваційнаЛітература #ЦеЦікаво

 


Немає коментарів:

Дописати коментар