понеділок, 25 травня 2020 р.

5 книг, що розповідають жахливі історії зниклих дітей.

    З 2002 року в усьому світі 25 травня з ініціативи Міжнародного центру пошуку зниклих та експлуатованих дітей відзначають Міжнародний день зниклих безвісти дітей. Ця дата розпочинає свою історію з події, що відбулася у США 1979 року. У той день дорогою додому зник 6-річний школяр, котрого так і не змогли знайти.
Заснування цього Дня стало спробою привернути увагу громадськості й залучити небайдужих громадян до пошуку зниклих дітей. Офіційний символ цього дня – зображення незабудки. 

 
     Пропонуємо вашій увазі 5 книг, що розповідають про жахливі історії зниклих дітей.

1.

 
     Гостросюжетний детективний трилер італійського письменника, режисера та сценариста Донато Каррізі. Автор у своїй дебютній книзі розповідає про розслідування поліцією моторошних злочинів серійних маніяків. За словами автора, роман оснований на реальних подіях і деякі з розслідувань іще не завершилися й убивці не знайдені. У невеликому місті, упродовж декількох місяців, зникає п’ять дівчаток, віком від 7 до 13 років. Розшуки поліцією, із залученням добровольців, не дали позитивного результату. Навіть, ніхто не вимагав викупу за дітей і не погрожував їх родинам. І ось, у лісі, виявляється поховання з шести лівих дівчачих рук. Подія всіх глибоко шокує, влада застосовує всі можливі сили для розшуку божевільного маніяка і для врятування невідомої шостої дівчинки. Створена спецгрупа з розслідування особливо тяжких злочинів під керівництвом Горана Гавіли із залученням агента з пошуку зниклих дітей Міли Васкес. Автор написав дуже правдоподібну, емоціонально важку, моторошну історію, з епізодами, які не пояснюються логікою та здоровим глуздом. Він, у міру можливості, розкрив вчинки й способів дій, психологію, мотиви та життєві історії різних видів маніяків. Також він описав технічні засоби й технології, методи впливу та способів розслідувань спецслужб у таких справах.

2.
 
     Тринадцятирічна Анжела заблукала у лісі і з труднощами відшукала дорогу додому. Відкрив двері, вона побачила жах в очах батьків. Перешіптування сусідів...Нескінченні допити поліцейських і бесіди з психологами...Анжела не могла повірити, що її не було вдома...три роки! Де ж вона була? Що трапилось з нею за цей час? На ногах дівчинки шрами від кайданів, на тілі — наслідки насилля...Єдина мета Анжели — повернути пам'ять, зрозуміти саму себе. Але...спроби підняти завісу над минулим призводять її до жахливого відкриття.Хто і навіщо її викрав? Правда може бути жорстокою...


3.

     Життя Майка перетворилося на кошмар. - його дочка Сара пішла кататися на санчатах і зникла безвісті. Єдиний підозрюваний — колишній священник Джоуна, котрий раніше був звинувачений у розбещенні дівчаток, - мовчить. Доказів проти нього немає. І ось на річницю зникнення Сари Майк знаходить дерев'яний хрест, а на ньому- курточку дочки. Через короткий час за дивних обставин загинув Джоуна. Хто за цим всім стоїть?Чому викрали Сару? Невже розгадка міститься у минулому родини Майка?Тільки одна людина може відповісти на це питання...І це його батько...


4.

     Емма Тернер виснажена, хвора і нещасна. Вона живе на виплати по безробіттю і сама виховує сина. В неї немає близьких, подруг та надій на майбутнє. За неймовірних обставин Емма втрачає свого малюка. Розпочинаються пошуки Річі та спроби його повернути. Але що робити, якщо сім'я, де опинилася дитина,стверджує, що це їх власний син, і те саме підтверджує тест на ДНК? Хто є психічно хворою- Емма чи жінка, що утримує біля себе дитину?


5.

      Учениця другого класу викрадена за дивних обставин — хтось в костюмі плюшевого кролика заманив її у машину та вивіз у невідомому напрямку. Свідком викрадення стала Ронда Фарр. Все, що відбулося дивним чином перегукується з долею її подруги Ліззі, котра зникла 13 років тому. Ронда звинувачує себе — обидва рази вона була пасивним спостерігачем і не намагалась запобігти трагедії. Можливо, брат Ліззі, Пітер, допоможе їй розкрити таємницю викрадень і тим самим спокутувати провину? Ронда впевнена — йому щось відомо про злочинця. Тільки він вперто відмовчується перед поліцією.
   Чисельні інтернет-відгуки стверджують, що книга “сильна” і непередбачувана, сюжет тримає читача у напрузі до останньої сторінки.


Немає коментарів:

Дописати коментар