вівторок, 30 квітня 2024 р.

#Цікавинки з часопису "Всесвіт". Люк Гардінг

 


Люк Гардінг – британський журналіст, письменник і премійований іноземний кореспондент газети The Guardian. Він здобув освіту в Атлантичному коледжі об’єднаного світу в Південному Вельсі, після чого вивчав англійську мову в Університетському коледжі Оксфорда. Перш, ніж 1996 року приєднатись до The Guardian, Люк встиг попрацювати у редакціях декількох видань, зокрема Daily Mail.

     Л. Гардінг – автор восьми документальних книжок, перекладених тридцятьма мовами. Він став першим іноземним журналістом після часів Холодної війни, якого примусово вислали з рф за книжку «Мафіозна держава». Улітку 2022-го Люк Гардінг потрапив до кремлівського «чорного списку». 24 лютого 2022-го журналіст був у Києві. Від перших днів повномасштабної війни він спілкувався з українцями, їздив у гарячі точки, фіксував свідчення й описував події, щоб показати світові звірства російських окупантів в Україні.

     У 2023 році видавництво «Віват» видало книгу репортажів Люка Гардінга з України «Вторгнення». Події, зображені у книзі, відбувались в період з лютого по вересень 2022 року. Часопис «Всесвіт» (N 5-8, 2023рік) з подякою до видавців знайомить своїх читачів із залаштунками кривавої війни росії та боротьби України за виживання з подякою до видавців. З англійської переклав Ігор Возняк.


Немає коментарів:

Дописати коментар