вівторок, 20 лютого 2024 р.

#Книга тижня. "Мавка. Берегиня Лісу" .

 


    Напередодні 153-ї річниці від дня народження Лесі Українки нашою #Книга_тижня є "Мавка. Берегиня Лісу" (видавництва «Ранок»)-  книга, яка зближує світ анімаційного фільму та української міфології, даруючи читачеві незабутнє пригодницьке піднесення і враження. Автори вдало поєднують сучасну творчість із класичними мотивами Лесі Українки, створюючи цілісний світ магічного Лісу, де є сповідь таємниць та містичних загадок.

    Нагадуємо нашим читачам, що український 3D-анімаційний фентезійний фільм «Мавка. Лісова пісня» (студія «Animagrad») за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» та на основі образів слов'янської й української народної міфології був створений у 2023 році режисерами Олександром Рубаном та Олегом Маламужом. За час прокату фільму вдалося встановити декілька національних рекордів. Зокрема, він став найкасовішим українським кінопроєктом за всю історію незалежного українського кінематографа та увійшов до 20-ки найкасовіших кінострічок за всю історію кінопрокату в Україні.

    Лісова мавка - це не просто істота, вона -  втілення живої сили природи, душа лісу,  рівновага між світом реальним та світом магії. Її танець приваблює усіх, хто має серце відкрите для чар природи. Її пісня лунає в серцях та додає сили тим, хто змушений міцно триматися перед життєвими випробуваннями.

    Фільм оповідає про взаємодію та протистояння двох світів: чарівного і людського. Провідною темою, за сюжетом, є любовна лінія між лісовою Мавкою та селянином Лукашем, а також їх боротьба з лиходійкою Килиною, яка прагне заволодіти чарівним лісовим джерелом.

    Однією з найсильніших сторін  КНИГИ "Мавка. Берегиня Лісу", створеної за мотивами мультфільму, є вишуканий стиль мовлення та художній вимір тексту. Книга чудово поєднує текст з чарівними ілюстраціями, що розкривають всю красу та загадковість Лісової пісні. Вони доповнюють текст, створюючи глибший зв'язок з персонажами і допомагаючи читачеві зануритись у цей магічний світ.

    "Мавка. Берегиня Лісу":

 - це книга, що не тільки розповідає захоплюючу історію, але й надихає дітей та дорослих бачити магію у кожному дні та піклуватися про світ, довкола якого ми живемо;

- це книга, яку варто прочитати всім, хто любить чарівні пригоди, непередбачувані повороти подій та відчуття таємниці.

    Книгу ви зможете почитати у читальній залі нашої бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар