понеділок, 14 лютого 2022 р.

«Кохання, вареники чи підбори…»

 

Інтерактивне заняття-знайомство з книгами на тему

«Кохання, вареники чи підбори…»

в імпровізованому бібліокафе

26 січня у відділі читальних залів стартував  проєкт «Школа подружнього життя», метою якого є допомагати молодим людям будувати щасливі сім’ї.  Працівники бібліотеки, випускниці програми «Молодіжний працівник» брали участь у Всеукраїнському онлайн – семінарі «Підготовка молоді до подружнього життя». Було пройдено навчання тренінгу "Школа подружнього життя" сертифікаційної програми сімейного психолога, керівника одноіменного всеукраїнського проєкту Олега Олійника та отримали сертифікати.

 Інтерактивне заняття-знайомство з книгами на тему «Кохання, вареники чи підбори…» відбулося в імпровізованому бібліокафе для учнів Луцького центру професійно-технічної освіти.




 


Креативно оформлений зал, меню заходу через Qr - cod, яскрава бібліотечна виставка, ароматні напої, все створювало затишну атмосферу для відвертої розмови про книги, які дають відповіді на хвилюючі  питання. 







Справді, починаючи з самого народження ми вчимося різним речам. Чомусь ми вчимося у своїй батьківській родині, чомусь – у дитсадочку, школі, або виші, чомусь у свого оточення: існують різні джерела знань. Деякі з отриманих знань будуть дуже важливими у житті, а деякі назавжди залишаться десь в архівах нашої пам’яті і ніколи не будуть затребувані. Однак є те, що є важливим для більшості людей на землі. Те, що робить їх щасливими найбільше – сімейне щастя. І як важливо вміти будувати його.  Але щастя не приходить само собою. Його потрібно будувати двом. «Українці одні із найромантичніших народів у світі», – стверджує Ірина Мацко  у своїй книзі «Секрети українського щастя, або Х’юге по-українськи»,  а «затишні обійми близької людини – найвища насолода і спокій для тіла і серця».

 Порозмірковували разом  про те, чи справді наше щастя лише на 10% залежить від обставин і на 90% від нас самих, спробували знайти відповіді на запитання:кохання і закоханість, чи є різниця, чи можна закохатися з першого погляду, чому часом кохання зникає? Знаходити відповіді допомагали книги: «Мистецтво любити» Е. Фромма, «Практична психологія для дівчаток, або як ставитися до себе і хлопчиків» Аніти Найк, «П'ять мов любови» Г. Чепмена та інші.


На завершення зустрічі познайомилися з книгою «Кохання, вареники чи підбори: що допомагає українкам підкорювати світ», яка в легкій пізнавальній формі відверто розповідає про відомих жінок та  покликана стати путівником, підказуючи шлях до самореалізації, щасливого сімейного життя, краси…

Цікавими для присутніх  були:  вправа «Мої уявлення щодо майбутнього»,  тест на визначення власноїї  мови кохання та повчальні казки-притчі. Яскраві відео віртуально перенесли в дивовижні, найромантичніші місцях України.

Наші Олена Власюк та Ольга Бенедик успішно завершили навчання тренінгу "Школа подружнього життя" сертифікаційної програми сімейного психолога, керівника одноіменного всеукраїнського проєкту Олега Олійника та отримали сертифікати 💥

Можливо, ви здивуєтеся, але 64% молодих людей в Україні найбільше хотіли б бути щасливими у своїй сім'ї 💑

Сімейне щастя - це їхнє найбільше бажання

Можливо ви не знали, але саме Міністерство молоді та спорту України проводило це дослідження. І, побачивши таку картину, Мінмолодьспорту зробило підготовку молодих людей до сімейного життя одним із пріоритетних напрямів молодіжної політики в Україні 🥇

Немає коментарів:

Дописати коментар