четвер, 7 жовтня 2021 р.

#новинки

 

    Колись у його вітальні стояв велетенський мурашник, де жили й розмножувалися мурахи. Тепер у нього живе кішка, стосунки з якою складаються досить непросто. Він не любить начальників. Він не любить людей, які не вміють відстоювати своєї думки. Любить жінок, але жінок-коліжанок, а не жінок-коханок. Не любить людей, що тягають за собою галасливих дітей. А також чоловіків, які імплантують собі волосся, бо вони голомозі. Якщо ти голомозий – то голомозий!

      Бо він – голомозий.  БЕРНАР ВЕРБЕР (1961) – один з найвідоміших у світі сучасних французьких письменників. Сумарний світовий тираж його книжок сягає 15 млн.екземплярів, а його твори перекладені 37 мовами.

      Люди звикли вважати себе господарями планети. Однак поруч живуть істоти, здатні кинути їм виклик. Їх мільярди, але вони діють як один організм. Дві потужні цивілізації, два світи – і один біолог-мізантроп, захоплений неймовірною ідеєю. Життя його родини перетворюється на квест. Але, долаючи кілометри катакомб під Парижем, герої не знають, що справжні таємниці – на поверхні. Розгадка цих таємниць назавжди змінить обидва світи і забере чимало життів. Про це розповідає перша книга з однойменної трилогії БЕРНАРА ВЕРБЕРА «МУРАХИ»  (видавництво Terra Incognita, Львів) - і це лише початок. «От побачите, це геть не те, чого ви чекали», - застерігає сам автор.

 

      ТЕРІ ТЕРРІ – популярна британська письменниця, авторка книг для підлітків у жанрі трилер, народилась у Франції, жила в Канаді, але весь час переїжджала, мимохідь здобуваючи чотири вчені ступені, різні паспорти і незвичне ім`я. У минулому займалася науковою діяльністю, працювала юристом, оптиком, а коли переїхала до Великобританії, то керувала бізнесом, працювала в школах, благодійних організаціях та бібліотеках, заразом розпочавши творчу кар’єру. Сама авторка жартує, що жила за більшою кількістю адрес, ніж може порахувати. Але це дало їй талант одержимості персонажами, які опиняються в незнайомих місцях. Одночасно, за словами Тері, вона завжди жила у власному світі, де звичайні правила не діють. Як зазначає письменниця, де б вона не мешкала, чим би не займалася,  їй завжди подобалося грати словами. Наразі Тері має можливість писати повний робочий день, а її книги не перестають дивувати нестандартністю мислення, нагромадженням дивних подій і неповторною атмосферою причетності. 

      Термінове повідомлення!  Країну охоплює епідемія. Ви опинилися серед заражених. Від цієї пошесті ще не винайдено ліків, і ви мусите запобігти поширенню пандемії.  У даний момент ви перебуваєте в карантині. Дрібка заражених, яким пощастить вижити, становитимуть небезпеку для оточення, а тому будуть ізольовані від суспільства військовими. Молода втікачка Каллі змогла здолати хворобу, але не так зване «лікування». Її брат Кай досі її розшукує, і його новий друг Шей імовірно має ключ до розкриття того, що відбулося насправді.


       «ТЕМНА МАТЕРІЯ. КНИГА 1: ЗАРАЖЕННЯ»  (видавництво BOOKCHEF, Київ) - саме таку назву має нова історія Тері Террі про складності виживання та необхідність пристосовуватися, силу любові й незламність духу.

       Отож, запрошуємо вас до читальної зали Волинської бібліотеки для юнацтва! Книжкові новинки чекають на свого читача!



Немає коментарів:

Дописати коментар