субота, 30 травня 2020 р.

Ранок буває добрим: 5 порад з книги Гела Елрода "Чудовий ранок"

      Американський бізнесмен Гел Елрод ніколи не думав ставати автором бестселера та отримувати позитивні відгуки на нього на Amazon. Він був успішним торговим представником, і вже у доволі юному віці Гелу здавалося, що життя вдалося. Вперше все змінила автомобільна аварія: він отримав 11 переломів та впав у кому. Вдруге – фінансова криза 2008 року. В першому випадку він наново вчився ходити, в другому – «ставити на ноги» свою справу. Зараз Елрод вже пробігає ультрамарафони, а його система і однойменна книга «Чудовий ранок» переконали тисячі людей, що перша година після підйому може впливати на весь день і ціле життя.
     Гел Елрод впевнений – перша година дня визначає успіх впродовж всього життя, тому використовувати її потрібно продуктивно. Детальний алгоритм використання свого методу він описує в книзі.  
     Пропонуємо п’ять головних порад, які сприятимуть гарному початку дня та задаватимуть напрямок усьому вашому життю. 
  1.Не опирайтеся пробудженню.
     Ранок багатьох людей починається з будильника, але рідко його сигнал стає приводом для підйому. Будильник або ігнорують, або ставлять на повтор – в цьому проявляється небажання прокидатися. На думку Гела Елрода, такий спротив пробудженню негативно відображається на вашому житті.
    «Ранкова атмосфера впливає великою мірою на весь день. І поступово життя перетворюється на замкнене коло: ви прокидаєтесь у відчаї, впродовж дня сумуєте, лягаєте спати, відчуваючи тривогу або депресію, і жахливий цикл меланхолії повторюється день у день», – пише автор.
      Змінивши розпорядок ранкового підйому, ви кардинально зміните своє життя, запевняє Елрод. Він називає п’ять кроків, які допоможуть прокинутися раніше і відчувати при цьому задоволення.
 2.Починайте ранок з тиші.
     Після остаточного пробудження Елрод радить поринути в спокій, щоб побути наодинці зі своїми думками.
     «Тиша – один з найкращих засобів зняти стрес, підвищити самосвідомість і досягти ясності думок, що неодмінно допоможе зосередитись на поставленій меті, пріоритетах й найважливіших речах», – пише автор.
     Сам Елрод у тиші практикує медитацію, молитви, роздуми, глибоке дихання та подяки. Він запевняє, що це дозволяє йому розслабитися, заспокоїтися та налаштуватися на приємний день.
 3.Налаштовуйте себе на краще.
    Всі люди майже безперервно ведуть внутрішній діалог, щоб по-новому оцінювати отриманий досвід й робити певні висновки з нього.
     Це надважливий процес, але багатьом людям його потрібно удосконалювати, пише Елрод. Він впевнений, що зранку мислити потрібно тільки позитивно – це впливає на рівень продуктивності впродовж дня.
   «Афірмації змінюють спосіб вашого мислення і ваші почуття, допомагають подолати переконання, які вас обмежують, відмовитися від непродуктивних звичок і замінити їх учинками й діями, спрямованими на досягнення успіху», – запевняє автор і закликає постійно нагадувати собі, ким хочете стати, чого прагнете досягти і як збираєтесь це зробити.
    Найкращий час для цього – ранок.
4.Читайте книжки про саморозвиток.
    «Читання – це швидкий шлях до змін у будь-якій сфері життя, один із найприємніших способів генерування знань, ідей та стратегій, потрібних для досягнення успіху», – пише Елрод і закликає читати щоранку мотивуючу літературу.
     Автор порахував: якщо щодня читати 10 сторінок, то за рік можна прочитати 18 книжок обсягом у 200 сторінок. «Це не забере у вас багато часу, однак допоможе стати іншою людиною», – запевняє він.
    Щоб краще засвоювати поради з книжок, Елрод радить занотовувати найголовніше й перечитувати згодом.

5. З’їжте жабу.

   Найважливіші та найнеприємніші справи краще робити зранку – цим ми налаштуємо себе на продуктивний день, зазначає Елрод. Він цитує слова Брайана Трейсі, експерта з питань продуктивності, який виконання складних завдань називає "поїданням жаби".
    «Зробивши вранці щось важливе і навіть неприємне, ми забезпечуємо собі своєрідну психологічну винагороду, яка підніме наше життя на новий рівень», – пише автор.

 #бестселер

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар