четвер, 28 лютого 2019 р.

"Говоримо упевнено і грамотно: нові уроки від О. Авраменка"
           28 лютого у відділі читальних залів відбулося чергове засідання в рамках імпровізованого бібліокафе, на яке були запрошені креативні, творчі, активні студенти 1 курсу  факультету педагогіки та соціальної роботи СНУ ім. Лесі Українки.
Розмовляли  про  українську  мову, щоб зрозуміти, чим для кожного з нас вона є і  чому кожна людина повинна ретельно дбати про збереження рідної мови.
Наша мова, як і взагалі кожна мова, легко без зусиль не дається. Мови потрібно вчитися, наполегливо, щоденно, з радістю. Усім присутнім на зустрічі вивчати норми сучасної української мови, удосконалювати власне мовлення допомагали онлайн експрес-уроки від О. Авраменка. Згадали найпоширеніші суржики в мовленні українців, правильні наголошування слів, збагачували мовний запас вишуканими «родзинками» української мови.
         Говорити літературною мовою набагато важче, ніж спілкуватися тим сленгом, який ми постійно чуємо у нашому оточенні. Тому вибір людини в питанні "чиста мова чи суржик" залежить насамперед від культури самої людини. І лише тоді, коли людина сама захоче користуватися вишуканою мовою, вона прагнутиме говорити літературно.








Немає коментарів:

Дописати коментар