четвер, 15 листопада 2018 р.

Живи на повну! 13 новинок мотивуючої літератури.

   У цей не зовсім позитивний для людського ока період   року, коли за вікном переважають відтінки сірого, саме час читати книжки, яки допоможуть керувати своєю енергією, розумом для того, щоб стати успішними і щасливими.

1.Барнет Б., Еванз Д. Дизайн-мислення. Спроектуй своє життя.


     Диплом не гарантує, що ви любитимете свою роботу. Успішна кар’єра, щастя і повсякденне життя – у ваших руках. Головне поставити собі правильні питання та бути готовим утілювати відповіді в життя.
    Як знайти роботу, що по-справжньому подобатиметься? Як збудувати кар’єру, яка забезпечить хороше життя? Як відшукати життєвий баланс? Як зробити щось вартісне, що змінить цей світ?
    Автори: Білл Барнет – виконавчий директор Дизайнерської програми у Стенфордському університеті та Дейв Еванз – викладач курсу продуктового дизайну того самого університету, консультант з менеджменту, пропонують поглянути на своє майбутнє очима дизайнера і створити проект вашого життя. Ця книжка дасть вам важливі інструменти, які допоможуть вийти із зачарованого кола і спроектувати змістовне, наповнене задоволенням життя, у якому ваша особистість, ваші переконання та ваша робота не суперечитимуть одне одному. І коли вас запитуватимуть: «Як справи?» та «Що нового?», вам завжди буде що відповісти.

2.Берн Е. Що ти кажеш після привітання? Психологія людської долі.


     Ви колись замислювалися над тим, чому переможці завжди виграють, а невдахи «колекціонують» провали? Відомий американський психолог і психіатр, доктор медицини Ерік Берн – автор бестселера «Ігри, в які грають люди» дає відповідь на це питання. Він звертається до концепції «сценарію життя». З дитячих років, майже від першого вимовленого нами слова, батьки програмують нас на певне майбутнє. І далі життя йде за чітким сценарієм. Сумний або успішний, він визначає, як людина ставитиметься до своїх колег, з ким одружиться, скільки матиме дітей і в якому ліжку помре. На  прикладі аналізу казки про Червону Шапочку чи міфу про Едіпа науковець демонструє, як він працює і, найважливіше, як кожен може імпровізувати, вносити до цього сценарію зміни й виходити за рамки.

3.Брювер Дж. Залежний розум. Сигарета, смартфон, токсичні стосунки: як формуються шкідливі звички та як їх подолати.


     Наші залежності керують нашим життям – чи то йдеться про нав’язливе бажання постійно перевіряти оновлення в соцмережах, чи про паління, зловживання алкоголем тощо.  Чому ж шкідливі звички так важко подолати? Як їх виявити, установити причину та, найголовніше, позбутися назавжди? Автор – очільник Терапевтичної нейронаукової лабораторії Медичного дослідного центру охорони здоров’я та соціології при Медичній школі Массачусетського університету, на цікавих експериментах і дотепних прикладах пояснює складні психологічні процеси. Завдяки цим знанням ви зможете сконструювати власний «компас усвідомленості», який не дозволить залежностям скеровувати вас у протилежний бік від щастя.

4.Вікінг М. Маленька книга Хюґе: як жити добре по-данські.



    Данію часто називають країною, де живуть найщасливіші люди у світі. І це завдяки хюґе. Особлива життєва філософія, що допомагає створити атмосферу спокою, тепла й гармонії та вчить радіти життю, навіть коли за вікном жахлива погода, день неймовірно короткий, а на роботі нескінченний потік завдань. Як тільки не тлумачили хюґе: від «мистецтва створення затишку», «душевності», «насолоди від речей, що заспокоюють» до «какао під запалені свічки». Та хто може стати провідником у всьому, що пов’язане з хюґе, ніж Мік Вікінг? Мік – засновник і керівник Дослідного інституту щастя в Копенгагені, який роками вивчає данське життя. У чому ж секрет цього магічного інгредієнта, що робить данців найщасливішою нацією в світі? Як пов’язані хюґе і щастя? Пояснити суть особливого життєвого тренду безтурботних данців – завдання, що під силу лише Міку Вікінгу... 

5.Кадді Е. Присутність. Як спрямувати свої сили на досягнення успіху.     




   Вважаєте, що позбутися тривоги й безглуздих передчуттів у стресових ситуаціях неможливо? Мрієте навчитися впевнено долати перешкоди, вірити у власні сили, радіти життю й контролювати своє тіло?
   Еммі Кадді, відомий фахівець із соціальної психології, авторка цікавих розробок із психології та розвитку особистості, розповідає, як навчитися «бути присутнім»:
-         Як помітити й відчути присутність?
-     Як стати господарем свого життя й досягти життєвих вершин?
-         Як позбутися сумнівів у собі й навчитися слухати?
-    Як усвідомити власну силу й навчитися контролювати власне тіло?

6.Кові Стівен Р. Спершу найважливіше. Жити, любити, вчитися, залишити слід.



     «Спершу найважливіше» спростовує всі стереотипи класичного тайм-менеджменту. Автор  Стівен Р.Кові –провідний американський консультант у галузі керівництва, експерт з самоуправління та ефективної організації життя, успішний бізнесмен і лектор, дає низку ефективних порад, перевертаючи традиційний підхід до організації часу, допомагає визначити, що необхідно зробити саме зараз, а що відкласти на потім. Це не книжка-годинник, яка буде відраховувати секунди і хвилини виконання завдань, це книжка-орієнтир, що допоможе ефективно розподілити завдання за пріоритетами та досягти максимального успіху в майбутньому.

7.Коен Доріс Е. Сновидіння: про що говорить мозок: розгадайте таємну мову ночі.


    Щороку нам сниться близько двох-трьох тисяч снів, з яких ми пам’ятаємо лише декілька. Часто, коли ми прокидаємося, то виявляємо, що наші сни або щезають, як туман, або перебувають на межі забуття. Та сни – це не просто випадкові події, відтворені уявою. Сни – таємна мова людської підсвідомості. Яку інформацію вони несуть та як можуть вплинути на ваше життя? У цій книзі ви не знайдете загального тлумачника снів. Досвідчена психотерапевт Доріс Коен допоможе вам навчитися розкривати сенси саме ваших снів для самих себе. Авторка пропонує семикрокову методику пригадування снів та їх детального вивчення. Дотримуючись цих простих у виконанні кроків, ви зможете отримати чіткіше уявлення про власне підсвідоме життя і, як наслідок, краще зрозуміти своє життя в реальному світі.

8.Лоер Д., Шварц Т. Живи на повну! Керуй енергією, а не часом – стань успішним і щасливим.


   Наш світ постійно змінюється. Через зростання навантаження ми намагаємося оптимізувати кожен робочий день, але управління часом уже не допомагає розв’язувати проблеми. На прикладах із життя реальних людей у книжці подано рекомендації, як витримати жорсткі вимоги часу, не втративши духовних орієнтирів, як стати сильнішим, впевненішим і підвищити продуктивність. Ґрунтуючись на результатах багаторічних досліджень, автори сформулювали  принципи управління різними типами людської енергії для досягнення максимальної ефективності як у роботі, так і в особистих стосунках.
   Ідея, яку автори : Джим Лоер – усесвітньо відомий психолог та Тоні Швар – американський журналіст, автор багатьох популярних книжок ,так ґрунтовно розвивають: необхідність слідувати нашим природним коливальним процесам, - нагадує камінчик. Киньте його просто в центр свого життя та спостерігайте, скільки коливань він утворить.

9.Ошо.Про чоловіків. Криза мужності як шанс пізнати себе.


   Яким є сучасний чоловік? Син, закоханий парубок, одружений чоловік, батько, підприємець, старець – Ошо досліджує соціальні ролі з притаманною йому провокативністю, гумором і глибокою мудрістю.
   Звільнення чоловіків ще не відбулося, їм потрібен великий рух за свободу – звільнення від минулого, від рабства життєзаперечних, руйнівних цінностей і патріархальних звичок, які насаджувалися тисячоліттями. Упродовж усієї історії чоловіки мусили заперечувати й відкидати свої жіночі якості, пригнічувати в собі так звані «жіночі» реакції та почуття. І це вилилось у придушення жіночого елемента у зовнішньому світі. Кожен чоловік мусить реінтегрувати свою жіночість, щоб стати здоровим, цілісним і довершеним. Доки люди не перестануть бути схожими на роботів, не вийдуть зі свого механічного, несвідомого функціонування і не почнуть жити з любов’ю до себе та усвідомленням своєї справжньої природи, світ не матиме шансів уникнути глобального самогубства.
   Тексти для цієї книги вибрано з різних виступів Ошо перед живою аудіторією.

10.Сандерз Д. Диво п’ятої ранку. Як підкорити свій день ще до сніданку.


   Якщо ви вважаєте себе «совою», ця книжка допоможе вам схоплюватися з ліжка спозаранку, отримуючи від цього неабияке задоволення. Ви більше не натискатиме на кнопку «дрімоти» на своєму будильнику і зрозумієте, що вставати зрання – це найпрекрасніший подарунок, який ви можете собі зробити. Джеф Сандерз- тренер із продуктивності, автор популярного подкасту The 5AM Miracle про здорові звички й особистий розвиток, легко і доступно розповідає, як  підкорити свій день ще до сніданку і як уникнути типових пасток, помилок і проблем. За допомогою покрокової «Програми п’ятої ранку» ви сформуєте корисні звички, підвищите власну продуктивність, складете ідеальний розпорядок дня – і досягнете найамбітніших цілей.

11. Темплар Р. Правила, які варто порушити. Жити за власним кодексом.


   Школа, університет, робота, депозит у банку, квартира, сім’я.... Нам змалечку нав’язують шлях до успіху, переконуючи, що спроби звернути з дороги потягнуть за собою проблеми, труднощі та невдачі. Усі, певно, чули і знають, що, аби досягнути висот, слід старанно вчитися, слухати старших, неодмінно вступити до університету, шукати правильну роботу і рухатися вгору кар’єрними сходинками... Це стереотипи, яким більшість людей бояться протистояти. Річард Темплар – англійський письменник, автор бестселерів про правила саморозвитку, кар’єрного успіху, особистого щастя, переконаний, що кожен має свій шлях і що успіх не залежить від дотримання правил, диктованих родичами, друзями чи знайомими.

12.Феррацці К. Ваш надійний тил. Як налагодити зв’язки, що приведуть до успіху.


   Створіть своє ідеальне оточення! Завдяки крутим та дієвим порадам від Кейта Феррацці ви зможете згуртувати навколо себе друзів-мотиваторів і однодумців, що сприятиме швидкій та ефективній реалізації поставлених цілей.
   Кейт Феррацці – нетвокер №1 у світі, пише статті для Forbes, The Wall Street Journal. Його система взаємодопомоги й налагодження стосунків така популярна, що нею послуговується бізнес-школа Стенфорду. Журнал Forbes назвав Кейта Феррацці «одним із найбільш товариських людей у світі».

13. Харві С. Діяти як переможець, думати як переможець.


   Кожна людина народжується з певним даром – здатністю вирішувати необхідні контакти чи, скажімо, власноруч створювати прекрасні речі. Потрібно лише виявити свій талант, розвинути його і «поставити на правильні колеса», щоб мати змогу послуговуватися ним у професійний діяльності, для побудови особистісних та колективних стосунків, розв’язання усіляких нагальних питань.
   Пропонована книга завдяки порадам Стіва Харві і життєвим принципам, які він сповідує, стане справжнім дороговказом, що допоможе вам виявити свої таланти, піднести їх на новий рівень і зажити життям, якого ви завжди прагнули.


  Можливо, ці видання стануть джерелами вашого натхнення, вашою мотивацією і врешті-решт змінять ваше життя.















Немає коментарів:

Дописати коментар