середу, 10 січня 2018 р.

15 світових бестселерів українською!

     Ці книжки, без сумнівів, – THE BEST! У ці святкові різдвяно-новорічні дні пропонуємо вашій увазі 15 світових бестселерів УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ!!! Нові видання, нові переклади. На всі смаки!Заходьте до читальної зали!

1. Аткінсон К. "Руїни бога".


     Одна з найкращих книжок 2015 року за версією видань Time, Washington Post, The Chicago Tribune, The Seattle Times, Kirkus тощо. Премія Costa Book Awards 2015 за найкращий роман. «Руїни бога» - це другий  роман (перший - «Життя за життя») з  дилогії про дві світові війни і одну британську родину Тодд. про родину Тодд. Цей роман  неперевершена британська письменниця Кейт Аткінсон присвятила молодшому братові Урсули Тедді. Це драматична історія майбутнього поета, героїчного льотчика, батька й турботливого дідуся, який пережив війну й бачив багато такого, що не передається словами. Проте зрештою виявиться, що всі воєнні перепетії, крізь які пройшов Тедді, і близько не дорівняються до тих проблем, які чекатимуть на нього в майбутньому.

2. Бюссі М. "Літак без неї".

      Мішель Бюссі –один із найвідоміших авторів детективів у Франції. Лауреат престижних літературних премій. Роман «Літак без неї» удостоєний у 2012-му році  премії Maison de la Presse ("Publishers' Award") , став світовим бестселером, перекладений понад 20 мовами. Це захоплива розповідь про інтриги та вбивства, що перетворюється на історію складних перипетій родинних стосунків.
     На початку 1980-х наи місці аварії літака було знайдено єдину живу істоту – тримісячне немовля. Відтоді вже вісімнадцять років дві сім’ї – бідна і багата – намагаються вибороти право на онуку й тим самим зберегти звязок із загиблими дітьми. А сама врятована дівчинка все своє життя мучиться питанням : хто вона насправді? Розкрити таємницю знайденої дитини весь цей час намагається приватний детектив, найнятий багатою родиною. Нарешті він таки збагнув, у чому криється правда. Чи встиг він завершити справу, адже його самого знайдено...вбитим?

3. Тоніно Гверра. "Сад забутих плодів".

     Тоніно Гверра, проза якого стояла за культовими фільмами Ф. Фелліні, М. Антоніоні, А. Тарковського, є також автором новел, де поєдналися глибина й лаконічність східної притчі з несподіваністю європейського сюрреалізму. Його діалектна поезія змусила читати романьйольською всіх інтелектуалів Італії. тБлискучий і самобутній художник, він змінював світ і людей навколо себе, реалізуючи такі дивовижні задуми, як Сад забутих плодів, Святилище думок, Притулок покинутих Мадонн. 

4. Ніл Гейман. "Американські боги".
      Ніл Гейман – письменник, включений New York Times до списку авторів найбільш продаваних книг. Він володар численних літературних відзнак: премії Гюго, премії Брема Стокера, Всесвітньої премії фентезі та Медалі Джона Ньюберрі.
       «Американські боги» сповнені таємниць і чарівних видінь...Три роки за гратами Тінь терпляче чекав тієї чудової днини, коли зможе повернутись до Ігл-Пойнта в Індіані. Його більше не лякав завтрашній день, адже все, чого він бажав, - це розпочати нове життя поряд з коханою дружиною Лорою. Однак за кілька днів доь того, як Тінь мав вийти на свободу, Лора гине в автомобільній катастрофі. Тепер у нього немає майбутнього і ніщо не пов’язує з минулим. Тому Тінь погоджується працювати на загадкового незнайомця, пройдисвіта на ім’я пан Середа, якого зустрічає дорогою додому.

5. Артур Голден. «Мемуари гейши»

         Дебютний роман американського письменника Артура Голдена «Мемуари гейши» приніс авторові світову славу:  2 роки у списку бестселерів від   New York Times, переклад понад 30 мовами, 4 мільйони проданих примірників, захоплива екранізація Роба Маршалла.
     Дівчинка Саюрі з бідної японської родини, рятуючись від злиднів, потрапила до світу гейш. Тоді вона й гадки не мала, що колись її назвуть найвідомішою гейшею ХХ століття. Її шлях буде важким і довгим, сповненим гірких розчарувань і романтичних почуттів. Вона нікому не розповідатиме про своє життя, а тим більше – про дитинство в маленькому містечку на узбережжі Японського моря, бо ж людям подобається легенда про те, що її мама, і бабуся були гейшами...Сюарі порине з головою в цей закритий від чужих очей світЮ зазнає ті страшних страждань, і чарівної насолоди. Вона зустріне людей, які сильно вплинуть на її життя, а може, і подарують справжнє кохання...

     Від автора бестселера №1 за версією New York Times «Провина зірок», пропонуємо вашій увазі дві книги:

6. Джон Грін. «Досить Катрін».

     Усі Катріни завжди розривали з Коліном стосунки. Дев’ятнадцять Катрін, якщо точно. Вундеркінд і віртуоз анаграм вирушає в далеку автомобільну мандрівку. Без Катріни. Любов, дружба і померлий австро-угорський ерцгерцог дають у підсумку несподіваний серцезмінний результат у цьому вигадливо закрученому дотепному романі про те, як юнак загубив і знайшов себе.
7. Джон Грін «В пошуках Аляски»


     Майлзу Голтеру набридло безпечне домашнє існування. Все його життя – це повна відсутність подій, а його одержимість останніми словами видатних людей ще більше змушує його прагнути отого «великого можливо» (як сказав Франсуа Рабле). Він готовий до подорожі, до божевільної втечі. Й тоді на його шляху постає Аляска Янг. Прегарна, розумна, кумедна, сексуальна, саморуйнівна, збентежена й неймоврно приваблива Аляска Янг. Вона сама –ціла подія. Вона затягує Майлза у свій світ. У «велике можливо», вона краде його серце. Відтепер ніколи вже не буде, як раніше.

8. Дафна дю Мор’є «Ребекка».


   Премія Ентоні 2000 року. Найкращий роман ХХ століття. Культова екранізація Альфреда Хічкока. Роман «Ребекка»бул екранізований 11 разів!

     Вона твийшла заміж за багатого англійськогот аристократа Максиміліана де Вінтера. Але тінь його колишньої дружини нависла над її життям. Нова місіс де Вінтер намагається догодити чоловікові, стати справжньою аристократкою та бути не менш чудовою, ніж Ребекка – її попередниця, яку, здавалося, усі любили. Ходять чутки, що вона трагічно загинула: потонула, вийшовши на яхті в море вночі під час негоди. Усе змінить бал, адже місіс де Вінтер за порадою економки вдягне костюм, у який колись була вбрана й Ребекка. Ця фатальна помилка розкриє таємницю смерті колишньої дружини Максиміліана...І докорінно змінить життя її наступниці.

9. Дейв Еггерс."Сфера".

  Сфера»-науково-фантастичний роман з елементами антиутопії американського письменника Дейва Еґґерса.
     Лишається заледве чверть кроку до настання такої очікуваної Інформаційної Ери — барвистої й розмаїтої. Всі несамовитіють у передчутті безмежного людинолюбства, цілковитої щирості, тотальної справедливості і всеохопного щастя. Головним мотором і продукувачем цього благоденства стає «Сфера», компанія-монополіст, що її засадничою метою є випрозорити світ, адже «таємниця — це брехня», «приватність — це крадіжка», ділитися — це любити». Від кількості «цвірків» під статусом у соцмережі залежить твій успіх, а кожна зайва хвилина, що ти її проживаєш поза об’єктивами камер стежень, визначає рівень твого лузерства та асоціальності. У світ нарешті приходить справжня Любов — відверта і неприкрита; світ поінформований не лише про кожен твій крок, а й про кожен нерівний подих чи пришвидшене серцебиття. Щоправда, цей світ чимраз більше скидається на акваріум, де постійною мешканкою є лише акула-вбивця, яку виловив у Маріанській западині один із трьох Мудреців «Сфери».

10. Кадзуо Ішігуро «Не відпускай мене».

     «Не відпускай мене» у перекладі Софії Андрухович — перша книжка Кадзуо Ішіґуро, видана українською мовою.
  Кадзуо Ішіґуро - британський письменник японського походження, сценарист, лауреат Букерівської премії. Його книжка «Не відпускай мене» — пронизлива історія, яка по праву входить у перелік найкращих англійських творів усіх часів. Це роман з елементами наукової фантастики та антиутопії, розповідь про пошук відповідей, любов, дружбу, пам'ять, надію і безвихідь. Кеті, головна героїня книжки, намагається зрозуміти та прийняти своє дитинство і юність у привілейованій школі-інтернаті Гейлшем та поза нею, свою інакшість від людей та обране для самої Кеті та її найближчих друзів призначення бути донором. Це довга дорога зі спогадів, відчуттів, одкровень, які поволі вибудовують для героїв нову картину світу.

11. Майкл Каннінгем «Години».

    Пулітцерівська премія за найкращий роман 1999 року. Екранізовано! «Оскар» за найкращу жіночу роль.
    У найвідомішому романі Майкла Каннінгема сплітаються долі трьох жінок — видатної англійської письменниці Вір­джинії Вулф із патріархального Ричмонда, яка намагається взятися до написання нового роману, домогосподарки Лори Браун із повоєнного Лос-Анджелеса, яка шукає шляхів утечі від домашньої рутини, і сучасної нью-йоркської редакторки Кларисси Вон. Вони живуть у різний час, у різних містах і на­віть країнах, але їх об’єднує книжка Вірджинії Вулф «Місіс Делловей» і магія часу. З кожною новою сторінкою в романі відкривається нове усвідомлення глибокого переплетення трьох різних доль. Любов складається з пережитих страж­дань, смерть здається вимученою, але чомусь — світлою…

12. Кінсела Софі «Моє не надто досконале життя».
 Мадлен Софі Вікгем, відома під псевдонімом Софі Кінселла  британська письменниця у жанрі чік-літ. Насамперед відома як авторка книжкової серії «Шопоголік» (2000—2015).
    Куди не погляне Кейті Бреннер — хтось інший живе тим життям, про яке вона тільки мріє. От, наприклад, її шефиня Деметра Фарлоу: успішна й неперевершена, має ідеального чоловіка і дивовижних дітлахів, мешкає у розкішному особняку, носить найкрутіший одяг. Тим часом життя Кейті — щоденна боротьба. Дівчина орендує кімнату з химерними сусідами, на роботі на неї тиснуть жорсткі рамки офісної політики, крізь які, здається, неможливо пробитися. Не дивно, що віддушиною для Кейті стають не зовсім правдиві пости в інстаграмі.

13. Мідж Реймонд «Мій останній континет».

      Дебютний роман американської письменниці Мідж Реймонд, що побачив світ улітку 2016 року, приніс автору блискучий успіх. Ця могутня, багатопланова любовно-пригодницька оповідь, дія якої розгортається в екстремальних умовах. Двоє молодих людей — Деб і Келлер — працюють гідами на круїзних судах, які доправляють туристів в Антарктиду. Водночас вони займаються науково-дослідницькою роботою — вивченням екології середовища проживання пінгвінів. Між ними виникає глибоке почуття — та герої вимушено розлучаються. А потім у їхні долі вдирається рокова катастрофа в Південному океані — серед льодів Антарктики.

14. Грегорі Девід Робертс «Тінь гори».

   Отже, бомбова бомбейська сага триває. Після епічного "Шантарама" - міжнародного бестселера про безжурного їздця, що колесив Бомбеєм - новий роман "Тінь гори" Грегорі Девіда Робертса можна читати з будь-якої сторінки. По-перше, їх тут цілих вісімсот, по-друге, це ж продовження історії Ліна на прізвисько Шантарам! Так-так, того самого, що втік з австралійської в'язниці суворого режиму і став в Індії фальшивомонетником і контрабандистом. 
15. Ельчін Сафарлі «Про море мені розкажи».

     Ельчін Сафарлі (1984) — молодий, але доволі знаний азербайджанський письменник, який вже зажив слави «другого Орхана Памука». Його книги — про традиції, культуру й буття Сходу, ну і, звісно ж, про любов.
«Про море мені розкажи» — перший україномовний переклад із творчого доробку Ельчіна Сафарлі. Це — книга-спомин, книга-метдитація, сповідь про сокровенне, звіряння у найпотаємнішому і найчуттєвішому, що живе у людській душі. У книзі йдеться про дорослішання душі, спроби піднятися над марнотою буднів, зберігши світло, що пломеніє всередині кожного з нас.



>  

Немає коментарів:

Дописати коментар