понеділок, 21 жовтня 2024 р.

#Цікавинки з часопису "Всесвіт". Ольга Калуга

 

Ольга Калуга народилася 1966 року в Києві, де і мешкає. Має освіту кінознавчині, яку отримала на факультеті кіномистецтва КДІТМ ім. І. Карпенка-Карого (1990).
Співзасновниця та заступниця головного редактора часопису «KINO-KOLO» (1996-2008). Авторка прозових творів – роману, оповідань, перекладів українською мовою світової поезії. Оповідання друкувалися в журналах «ШО» («Андрій»), «Всесвіт» («Серце дитини») й «Дебют-газета» («Від любови»). Оповідання «Андрій» стало переможцем міжнародного літературного конкурсу «Без меж» (2018).
Ольга – авторка ігрового короткометражного сценарію «Паперове серце», що переміг на конкурсі «Своє кіно», режисер фільму Олесь Санін. Також авторка сценаріїв до анімаційних фільмів «Вавилонська вежа» й «Говорюща риба» (за казкою Емми Андієвської). А ще сценаріїв до ігрових повнометражних стрічок «Ідеально для пари» та «Серце дитини», що чекають екранізації.
У журналі «Всесвіт» (№5-8 за 2024 рік) опубліковано роман Ольги Калуги «Мольфар». Запрошуємо Вас до читальної зали Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, де Ви матимете змогу познайомитись із цим твором.


Немає коментарів:

Дописати коментар