вівторок, 14 березня 2023 р.

День українського добровольця

 


     Революція гідності вкотре довела, і насамперед нам самим, що українці – дійсно справжні патріоти, нащадки сильних духом запорізьких козаків і життєстверджуючих трипільців. Саме тому їм притаманна неабияка національна гідність, незламність духу та жертовність. Ці риси українців разом з високою відповідальністю дали змогу Україні вистояти у численних життєвих ураганах, суспільних і воєнних потрясіннях протягом багатьох століть, зберегти свої народні традиції і мову, стати найпатріотичнішою нацією у світі й виважено йти до своєї мети – жити у вільному демократичному суспільстві, незважаючи на тих, хто заважає нам направити наші зусилля на відтворення держави.

     І саме у цей час на зламі новітньої історії українці віддали своє життя за українське відродження. І саме у цей час серед незламних майданівців почали формуватися загони Самооборони, які згодом стали основою для добровольчих бойових структур МВС та Національної гвардії, що вступили у бій із зовнішнім агресором на Сході України.

     14 березня 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 батальйон оперативного призначення НГУ ім. Кульчицького.

     17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві започатковано свято на честь українських добровольців.

      І сьогодні добровольчі військові формування України боронять нашу землю у війні із росією. Це штурмові та гірсько-штурмові батальйони, окремі мотопіхотні та лінійні мотопіхотні батальйони, а також лінійні батальйони охорони. 

       Отож, зі святом тебе, український добровольцю! Слава Героям!

#День_українського_добровольця  #Читай_на_Волі_2












Немає коментарів:

Дописати коментар