четвер, 18 лютого 2021 р.

#Новинки

 

 


Минуло понад пів століття відтоді, як Маршалл Б.Розенберґ описав концепцію Ненасильницького спілкування (ННС). З тих пір цей метод змінює долі людей по всьому світі, зменшуючи агресію, розв'язуючи конфлікти та збагачуючи життя кожного, хто спробував його застосувати.

       «Ненасильницьке спілкування показує нам, як бути дуже відвертими, не використовуючи критики, образ, принижень та інтелектуального аналізу з натяком на неправоту», - вважає автор.

       Уперше книжка «Ненасильницьке спілкування. Мова життя» — основна праця доктора Розенберґа — видана українською мовою. З нею читач отримає повне розуміння, що таке ННС, навіщо воно потрібне, яким чином запровадити його у своє життя та на які результати очікувати.

       У своїй книзі Маршалл Розенберг пропонує нам Ненасильницьке спілкування як практичний і прикладний спосіб перекласти мову суджень, осуду, звинувачень і помсти мовою співпереживання, сповненою автентичності й зацікавленості, яка по-справжньому розкриває глибину нашого турботливого серця до іншого. Роблячи це, ми з більшою ймовірністю зустрінемося одне з одним в енергетичному просторі співпереживання і взаєморозуміння. Там будь-які акти насильства просто втрачають сенс, а взаємна дбайлива співпраця задля кращого життя стає неминучою.

       Метод ННС Маршалла Б.Розенберга визнано одним з найдієвіших способів розвитку емоційного інтелекту у світі. Цей метод є потужним інструментом розвитку внутрішньої культури та підвищення рівня довіри в сім’ях, колективах, організаціях. Він допомагає нам розвивати власну емоційну обізнаність і напрацьовувати навички емоційної компетентності – ефективного управління собою, своїми словами, діями та станами, в тому числі стресовими, і разом з тим залишатись чесними та відкритими одне з одним і ставитись один до одного з повагою. Регулярна практика методу ННС дозволяє швидко відновлювати емоційний баланс, легко справлятися з ситуацією, коли на Вас «тиснуть», побудувати довірливі та щирі стосунки з дітьми, колегами, батьками, друзями та рідними.

       У цій книзі ви знайдете дивовижно ефективну мову для того, щоб висловлювати, що у вас на думці та на душі. Як і інші важливі та елегантні системи, вона проста на перший погляд, важка для застосування у розпалі і потужна у своїх результатах. Спосіб для людей розмовляти так, щоб сприяти більшому зв’язку, розумінню, співчуттю. Це стосується всіх сфер життя: як ми спілкуємося в інтимних партнерських стосунках, у ділових взаєминах, у міжнародних відносинах, а також — як ми ладнаємо із самими собою: чи є ми для себе найкращими друзями, чи самі себе мордуємо.

       Ця книга є важливою для читання тим, хто прагне завершити цикли суперечок у стосунках, які не приносять задоволення; а також для батьків, які прагнуть впливати на поведінку своїх дітей, викликаючи співчуття, а не просто досягаючи послуху.

        Карен Вікрі – визнана фахівчиня нетворкінгу, колишня редакторка Twitter, понад 10 років працювала в Google і понад 30 років – у корпораціях Кремнієвої долини. Карен – інтровертка, яка стала мегауспішною жінкою. І все тому,що ніколи не намагалася зламати свою природу. Навпаки, вона перетворила її на перевагу й адаптувала під неї закони бізнесу та успіху, розробивши оригінальну нетворкінг-стратегію, з якою ви ознайомитеся на сторінках книжки "Нетворкінг для інтровертів. Поради для комфортної та ефективної комунікації".

                      

       Значущість комунікації важко переоцінити. Корисні знайомства у будь-якій сфері, здатність швидко знаходити спільну мову з діловими партнерами та одразу ставати «своїм» у компанії незнайомців — ось воно, мистецтво нетворкінгу. Нетворкінг – це соціальна і професійна діяльність, спрямована на те, щоб за допомогою кола друзів і знайомих максимально швидко і ефективно вирішувати складні життєві завдання і бізнес-питання. Для інтровертів, які панікують лише від думки про нетворкінг та необхідності покинути зону комфорту, книжка Карен Вікрі — як глибокий, заспокійливий ковток повітря. Цей посібник допоможе вам по-новому осмислити, як створювати й підтримувати важливі ділові та особисті стосунки і як перетворити спілкування на необтяжливий та приємний елемент вашого життя. Тут ви знайдете настанови, як спрямувати інстинкти в правильне русло, щоб створити мережу контактів так, як це властиво саме вам.

       Книга є дуже інформативною і корисною для екстравертів також. Багато людей вважають, що нетворкінг - це нудне заняття, марудна справа, яка не приносить ніяких результатів. Проте у сучасному суспільстві вміння будувати комунікації відіграє надзвичайно важливу роль, а значущість спілкування з незнайомими людьми: з роботодавцями, з новим колективом і з будь-ким іншим неможливо переоцінити, але не всі вміють підтримувати зв'язок з оточуючими. Тому авторка, опираючись на власний досвід роботи у таких компаніях як Twitter та Google, навчає читачів по-новому осмислити значення спілкування у нашому житті. Як правильно використовувати свої соціальні мережі і при цьому не виходити зі своєї зони комфорту? Відповіді на ці та інші питання ви знайдете у цікавій та пізнавальній книзі Карен Вікрі.

                   

      Мабуть, не знайдеться жодної людини, яка час від часу не страждала б від внутрішнього стану пригніченості. Невдалі дні трапляються у всіх, та зрештою вони минають. Але що робити, коли це продовжується настільки довго, що здається, ніби здатність радіти життю втрачено назавжди?

       Алекс Корб - нейронауковець, доктор наук, працює доктором-дослідником на кафедрі психіатрії Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі. Консультує біотехнологічні та фармацевтичні компанії.

      У своїй книзі «У пастці депресії. Як подолати тривожність і радіти життю» він порівнює стан депресії з переглядом вечірніх новин. Якщо отримувати інформацію виключно з новинних передач, то можна подумати, що в навколишньому світі трапляються лише політичні кризи, руйнівні урагани та жорстокі вбивства. І ви б із задоволенням перемкнули той клятий канал, але не можете…Депресія — це не просто поганий настрій. Люди з депресією можуть і не бути пригніченими. Там, де мала би бути якась емоція, вони часто відчувають порожнечу. Те, що колись дарувало задоволення, більше не тішить. Усе здається складним, і ніщо не вартує зусиль. Найгірше, що депресія не просто тягне на дно, а й міцно утримує там. Проблема криється у фізіології та взаємодії елементів нервової системи. Та, на щастя, існує спосіб відрегулювати їхню діяльність.

      Автор не обіцяє легких шляхів. Він наголошує, що депресія - це насамперед хвороба, і лікувати її потрібно під наглядом спеціаліста. Проте він наводить також безліч простих, але дієвих методик, які допомагають піднятися висхідною спіраллю. Виявляється, що мозку дуже подобається приймати рішення. Тому обов`язково потрібно поставити перед собою якусь мету й досягти її. Крім того, дослідник особливо наголошує на важливості фізичних навантажень. Він пояснює, чому мозок загрузає в низхідній спіралі депресії, а також змальовує те, як можна вплинути на активність різних нейронних ланцюгів і подолати депресію, змінивши спосіб життя.

      Книжка для всіх, хто цікавиться психологією, теоріями, що пояснюють емоційні стани та розвиток депресії.

       Чекаємо на вас у читальній залі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва. Приходьте та читайте!

Немає коментарів:

Дописати коментар