четвер, 18 квітня 2019 р.

14 нових книг про щастя та успіх

     Ось і чергове надходження нової літератури. Все для самоорганізаії, здорового способу життя, боротьби з поганим настроєм, нові рецепти успіху, поради для покращення свого іміджу. Тобто пропонуємо такий собі весняний книжковий мікс з мотивуючої літератури. Все для успішного та щасливого життя! Отже, розпочнемо:

     1. Андерсен С.Антидепрессивная книга для девчонок в рисунках Сари Андерсен.


     Якщо ти «зірка універа», завжди знаєш, чого бажаєш та успішна в усьому, якщо для тебе не характерні невпевненість і сумніви, тоді ця книга не для тебе. Сара Андерсен, молода художниця з Брукліну, адресувала її всім іншим дівчаткам. Тим, хто може витратити цілісеньки вихідні на сидіння в соцмережах. Хто увесь день мріє тільки про те, щоб повернутися нарешті додому і влізти в улюблену піжаму. А також тим, хто раптово усвідомив, що доросле життя – це не тільки свобода і незалежність, але й багато проблем та відповідальність. Що може допомогти у такій ситуації?Тільки почуття гумору та самоіронія! Ця книга – відмінний засіб від хандри. Відкрий книгу на будь-якій сторінці – і життя буде здаватися не таким складним.

    2. Бекол Д. Право на помилку: 25 успішних жінок розповідають про те, чого їх навчили власні помилки.


     З чого починається шлях до успіху? І що може трапитися на ньому? Чи справді люди, які досягли вершин і так багато говорять про «цінності навчання на помилках», могли коли-небудь помилятися? Американська письменниця Джессіка Бекол вирішила глибше дослідити ці  питання. В основі книжки «Право на помилку» - 25 інтерв’ю з успішними жінками, які працюють у найрізноманітніших сферах: від мистецтва до фінансів та технологій. Усі вони зізнаються, що стали цілеспрямованими та позитивними лідерк     ами лише завдяки власним помилкам і висновкам. Історії про серйозні життєві ситуації, кумедні епізоди та найжорсткіші робочі моменти, а також безліч корисних порад – ось що ви знайдете на сторінках цієї книжки. Це ідеальне чтиво для жінок, які лише починають власну кар’єру і прагнуть розвиватися, а також для кожного, на чию думку, успіх чекає лише на тих, хто ніколи не помиляється.

      3. Вокер Н. Чому виникають конфлікти? Причини. Етапи. Розвязання. Наслідки.


     Потік новин 24 години на добу, журналістика, Інтернет, подорожі земнею кулею…Наш великий світ стає дедалі ближчим і доступнішим, ніж то було колись, - включно з конфліктами й війною. Незалежно від того, чи стосується конфлікт вашої країни, будь-яке протистояння, будь-яка війна певним чином впливає на життя кожного. Така кількість конфліктів у світі примушує замислитися: чому ж вони виникають?
     Ця книжка допоможе зрозуміти, що часто конфліктам не можна запобігти, проте уникнути війни можливо. Читачі дізнаються, як невеликі розбіжності загострюються й перетворюються на великі та серйозні, що спільного в усіх конфліктах, а також про вплив упереджень в історії, дипломатії, географії, економіці на ці події. Порівнюючи глобальні конфлікти із суперечками з власного життя, діти зможуть уважно й критично розглянути свої конфлікти.
     Книжка «Чому виникають конфлікти:» допоможе читачам упевнено говорити про світ, у якому вони живуть.


     4. Ворона Т. Стартап на мільйон. Як українці заробляють статки на технологіях.


    Нове покоління українців…Яке воно? Більшості з його представників не виповнилося й сорока, проте на їхніх рахунках – мільйони доларів, а створеними ними продуктами користуються люди в усьому світі. Джерело їхнього капіталу – не батьки-олігархи й не поцуплені на держпосаді гроші, а технології Depositphotos, Genesis, Jooble, Grammarly і десяток інших ІТ-компаній – саме вони сьогодні є гордістю країни, її обличчям, яке не хочеться ховати, за яке ніколи не буде соромно. Як українці здобувають мільйонні статки завдяки своїм знанням, розуму, наполегливості й хисту? Дізнайтеся із цієї книжки.

    5. Гарсія Е. Ікігаї. Японські секрети довгого і щасливого життя .


     На думку японців, у кожного свій ікігаї, сенс існування. Дехто знайшов його, дехто вже відчуває, але не припиняє пошуків.  У чому ж секрет довгого, повноцінного та щасливого існування мешканців Окінави, острова найбільшої кількості довгожителів у світі? Можливо, не тільки у сприятливих кліматичних умовах, здоровому харчуванні, гарному настрої, правильному режимі праці та руху, а й ставленні до інших людей та – справжня таємниця – пошуках ікігаї, що надає сенс їхньому існуванню й дарує добре самопочуття.

6. Гільяно М. Чому француженки не гладшають: приголомшливий вигляд без жодних дієт.


     У чому криється секрет французьких жінок, або, інакше кажучи, як пояснити той факт,  що вони навіть у поважному віці зазвичай мають статуру двадцятип’ятирічних дівчат? Як їм вдається насолоджуватися такими «забороненими» продуктами харчування, як хліб, шоколад і вино, і, при цьому залишатися стрункими? Автор книги Мірей Гільяно, яка не один рік вивчала спосіб життя та уподобання представниць прекрасної статі різних країн, пропонує разом з нею проаналізувати основні відмінності у їхньому ставленні до себе і свого життя та на прикладі француженок обрати власний шлях до краси, здоров’я і гармонії.

7. Екерстрьом Лола А. Лагом.


     Лагом – це щось значно більше, ніж просто помірність, з якою зазвичай асоціюють цей шведський стиль життя. Це не лише коротке слово, що глибоко вкорінилось у свідомість шведів, - у ньому криється ціла філософія, що допоможе не тільки жити щасливим і повноцінним життям, а й віднайти для себе справжню рівновагу. Лагом –це спосіб життя у гармонії зі світом, природою та з самим собою. Його підґрунтям є справедливість, помірність та здатність радіти тому, що маєш. Девізом прибічників такого способу життя є вислів: «Не надто мало, не надто багато – саме в міру».



8. Елдредж Джон і Стейсі. Чарівна:  Таємниця жіночої душі.


     Хто вона, справжня жінка – Попелюшка чи Жанна Д’Арк? Марія Магдалина чи Мерилін Монро? Як віднайти справжню жіночість? Що є стрижнем жіночого серця? Чого жадає маленька дівчинка? Чого вона прагне, коли стане жінкою?  І як має зцілитися жінка від ран і трагедій свого життя? Автор всесвітньо відомого бестселеру «Дике серце» Джон Елдередж та його дружина Стейсі запрошують читачів у спільну подорож, сповнену відкриттів і зцілення. Подорож, що допоможе осягнути таємниці жіночої душі.


    9. Камберленд Н. 100 правил успішних людей. Маленькі вправи для великого успіху в житті.


     Чи знаєте ви хоча б одну людину, яка не прагне стати успішною? Неважливо, про яку сферу нашого буття ідеться – роботу, навчання, стосунки в родині чи, скажімо, особистий розвиток, усі ми мріємо змінити щось у житті, перетворити його на більш цікаве, наповнене та самодостатнє. Проте не кожному вистачає наснаги зробити перший крок до змін та розуміння того, з чого слід починати. Автор цієї книги без зайвих теоретичних викладок і зарозумілих повчань пропонує ідеї, які наблизять вас до омріяного успіху, а також дає практичні поради стосовно того, як ці ідеї втілити в життя. Все дуже просто і доступно. І ви маєте можливість у цьому переконатись.

10. Карачина М. Never Stop.


      Хочете змінити своє життя, але не наважуєтеся зробити перший крок? Мрієте стати стрункими й здоровішими, та не знаєте з чого почати? Намагаєтеся подолати стрес та впорядкувати свої думки? Не відкладайте «на завтра». Ця книжка – добрий спосіб почати позитивні зміни вже сьогодні. Марі Карачина – учасниця світових марафонів та пів марафонів, фітнес-тренер та засновниця клубу «Skinny&Strong», переконана, що біг – це значно більше, аніж просто вид спорту. Це спосіб впорядкувати своє життя, загуртувати дух та силу волі, навчитися ставити свої цілі й досягати їх. Адже рух – це життя. А ця книжка – лише маленький стимул, перший крок, щоб змінити звички та почати вдосконалювати світ навколо вас. 

11. Карнегі Донна Дейл. Як здобувати друзів і впливати на людей: посібник для дівчат.


      Ох і нелегко ж ведеться нинішнім підліткам! Особливо, якщо ти – дівчинка. Давай подивимося правді у вічі: часом дівчата- підлітки стикаються з такими труднощами і опиняються в таких скрутних ситуаціях, що хлопцям навіть і не снилось. То як панянкам з усім цим справлятися? У книзі дочка всесвітньо відомого автора та вчителя Дейла Карнегі, Донна, знайомить нове покоління молодих жінок із безцінними уроками свого батька, аби допомогти їм стати кмітливими, впевненими в собі подругами та лідерами.

12.  Парфентьєва Л. 100 способів змінити життя.


     
Це не просто книжка, а універсальний утілювач мрій, створений спеціально для того, щоб ви врешті- решт зажили тим життям, якого прагнете. Якщо ви раз у раз ставили собі запитання, як сучасні попелюшки перетворюються на принцес, а пересічні люди досягають запаморочливих вершин, то ось вам збірка готових і перевірених на власному досвіді авторки відповідей. Вона допоможе звільнитися з набридлої нецікавої роботи та реалізувати себе в улюбленій справі, подолати страх перед невідомим, пробачити старі образи, завести друзів, які витягнуть вас із життєвої ями, зустріти гідного партнера – словом, отримати бажане і стати щасливіше.
  Лариса Парфентьева сама колись почала життя «з чистого аркуша», відмовилась від досить успішної кар’єри на телебаченні та переїхала в інше місто, щоб знайти себе, змінити і займатися тим, до чого справді лежить душа. Її перевтілення настільки вражає, що, дивлячись на фото «до» і «після», важко повірити, що це одна й та сама людина. В неї все вийшло. Вийде й у вас.

13. Ріплі А. Розумники. Як виховати успішну особистість.


  Як навчити дитину критично мислити? Як інші країни виховують «розумників»? Чи так усе добре в американських школах і чи варто брати їх за приклад? Як обраЯти найкраще місце навчання для власної дитини? Ця книжка показує іноземні освітні культури з несподіваного боку та змушує читачів під іншим кутом подивитися на вітчизняну школу.
    Середня освіта показана у виданні через досвід трьох американських підлітків, що поїхали навчатися до Фінляндії, Південної Кореї та Польщі. Завдяки ним авторка зустріла бувалих реформаторів, зомбованих недосипом учнів, а також учителя, що заробляє $4 млн на рік. Провівши дослідження, вона зробила вражаюче відкриття, яке дозволяє будь-якій країні стати «освітньою супердержавою», де всі діти вчитимуться думати, робити власні висновки та бути успішними.

    14. Тужиков А. Коротка історія технологій, або Як зрозуміти свій гаджет.


   Для більшості людей те, що відбувається під корпусом смартофона – справжнісінька «магія». Завдяки цій книзі ви зрозумієте, як працює ця «магія».
    Штучний інтелект, нейроінтерфейс, біткоїни, «розумний» будинок, Інтернет речей – історія цих ідей розпочалася дуже давно, коли людство вирішило спростити собі життя і навчитися швидше рахувати та зберігати багато інформації. У цій книзі ми пройдемо цей шлях знову – від азбуки Морзе та радіохвиль до сучасного смартфона у вашій кишені, який має достатньо потужності, щоб спокійно керувати кількома космічними місіями.


  













Немає коментарів:

Дописати коментар