понеділок, 2 квітня 2018 р.

Зустріч «Кіно vs книга» в імпровізованому «бібліокафе» книгозбірні.

Часто, під час перегляду фільму, навіть не знаєш, що це екранізація відомого твору. Адже, подивитися  фільм – це значно швидше, і дехто думає, що навіть цікавіше. Але, чи це дійсно так?
І все ж таки, книга чи фільм? Про це 30 квітня розмовляли зі студентами першого курсу факультету педагогічної освіти та соціальної роботи СНУ ім. Лесі Українки .
Безперечно, всі знають, що читати корисно – це розвинена уява, натренована пам’ять, великий словниковий запас і широкий кругозір. Прочитавши книгу після перегляду фільму, відкриваєш для себе нові історії, сюжети, деталі, про які навіть не згадувалось в екранізації. З іншого боку, буває і навпаки, що фільм перевершує книгу. І дійшли висновку, що варто спершу прочитати книгу, уявити собі усі події, сюжети, а вже тоді переглянути фільм, і порівняти своє уявлення з баченням режисера, сценариста, акторів. 

Тому, якщо хочете побачити картину, яку створив письменник, читайте книги, уявляйте, аналізуйте. Якщо хочете порівняти своє бачення твору з іншими, дивіться фільм. Одне можна сказати точно: цікава книга – це прекрасна основа для хорошої екранізації.

Фото, колажі Марини Місюк.






















Немає коментарів:

Дописати коментар