понеділок, 27 листопада 2017 р.

Новинки літератури листопада.Ч.1.

     Друзі, це тільки частина з новинок літератури, що надійшла до нашого відділу у листопаді. Ми обрали до вашої уваги найцікавіше.
         
          
        Мічіо Кайку - американський науковець японського походження у галузі теоретичної фізики та екології. Обіймає посаду професора теоретичної фізики у міському коледжі та університеті міста Нью-Йорк. Автор багатьох книг та науково-популярних статей. Найвідоміші серед них - Фізика Неможливого (2008), Фізика Майбутнього (2011) та Майбутнє Розуму (2014), які також входять до числа бестселерів. У книзі  «Майбутнє Розуму» Кайку  розглядає найцікавіший і найскладніший об’єкт у відомому Всесвіті – людський мозок.
       «Кожен день являє собою нову можливість розпочати все спочатку. Кожен день – це ваш день народження». Це слова з «Книги радості» для всіх, хто мріє віднайти гармонію та радіти життю. Світові лідери, лауреати Нобелівської премії миру, Далай-лама і Десмонд Туту діляться секретами, що допоможуть поглянути на себе і власне життя по-новому. Автори  навчать, як досягнути духовної гармонії, розкажуть про причини виникнення негативних емоцій і про те, як давати їм раду.
      Сучасний  словник живої мови «Мовою бестселерів» від Тараса Берези  розкриває фразеологічне багатство рідної мови. Автор опрацював близько 3000 усталених та оказійних висловів української та світової літератури. Словник занурить вас у безмежний океан фразеологізмів. 600 творів від найкращих майстрів художнього пера роблять це ювілейне авторське видання правдивим сучасним бестселером!

     Іцхак Адізес – засновник і директор Інституту Адізеса – міжнародної консалтингової компанії, яка має філії в 15 країнах, у тому числі й Україні. Уже понад 47 років розробляє й удосконалює власну методологію, яка допомагає як комерційним, так і некомерційним компаніям ставати лідерами. Іцхак Адізес є автором 20 книжок, перекладених 23 мовами. Він удостоєний звання почесного доктора наук в університетах із десятка країн. Пропонуємо вашій увазі книгу «Ідеальний керівник: Чому ним неможливо стати». За словами Адізеса , мета знайти ідеального керівника так само недосяжна, як пошук єдинорога. Адже одна людина не може впоратися з таким складним процесом, як менеджмент. Автор вважає, що варто створити команду, кожен учасник якої доповнюватиме один одного у стилях управління. Так вам вдасться скласти цілісний пазл із різних складових.
    У посібнику узагальнено авторський досвід, досвід інших теоретиків та практиків у галузі художньо-технічного проектування найбільш знакової частини гардеробу – головного убору, що в сучасності перетворився на яскравий виразник вподобань та пріоритетів його власника. Представлені у виданні відомості ґрунтуються на багаторічному досвіді викладання дисципліни «Дизайн головних уборів» у Хмельницькому національному університеті та змістовній науково-аргументованій базі прикладних розробок.
     Навчально-методичний посібник укладено відповідно до вимог кредитно-трансферної системи. Він містить програму навчальної дисципліни «Історія Великої Британії», структуру залікового кредиту, тексти лекцій та плани семінарських занять зі списками рекомендованої літератури, тематику індивідуальних науково-дослідних проектів, завдання для самостійного вивчення, тестові завдання, допоміжні матеріали та питання до заліку.

   В навчальному посібнику для студентів вищих навчальних закладів «Проектування інтерфейсів користувача» подані поняття про інтерфейси користувача та засоби їх проектування, розглянуті об’єктно-орієнтовані інтерфейси і засоби їх розробки у середовищах С++ Builder та Delphi.
    «Капіталізм і свобода» - класика політико-економічної літератури ХХ століття – як ніколи актуальна для України. За версією журналу Time «Капіталізм і свобода» входить у сотню найкращих нон-фікшн книжок, написаних англійською мовою з 1923 року. Перекладена на 18 мов, англійською продано півмільйона примірників. Нобелівський лауреат Мільтон Фрідман розглядає зв’язок між економічною та політичною свободою. Він описує, чому варто обмежити вплив держави на економіку, децентралізувати владу, забезпечити гнучкий валютний курс, роздержавити сфери освіти і соціального забезпечення. Ідеї Фрідмана ефективно втілені у різних країнах світу, зокрема надихнули Роналда Рейгана в США і Маргарет Тетчер у Великій Британії на дерегуляцію економіки.

    Навчальний посібник побудований на практичному досвіді юридичного супроводу IT-компаній в Україні. У ньому висвітлено багато питань, але основну увагу приділено аналізу судової практики та кейсів. З метою порівняння та вивчення зарубіжного досвіду у сфері IT-права здійснено аналіз та вивчено досвід США та країн ЄС.
    У монографії здійснено теоретико-методологічне обґрунтування економічних умов забезпечення якості освітніх послуг у системі вищої освіти. Подано аналіз вітчизняного та міжнародного досвіду економічного регулювання розвитку вищої освіти. Обґрунтовано пропозиції, спрямовані на розв’язання проблем підвищення якості освітніх послуг у системі вищої освіти з урахуванням сучасних ринкових викликів.
   Видання Львівської політехніки 2017-го року. Викладено навчальний матеріал, який охоплює повний курс дисципліни «Основи технічного сервісу транспортних засобів». Супроводжується відповідними ілюстраціями, прикладами, тестовими питаннями для самоконтролю.
    Підручник видавництва «Ніка-Центр» 2017 року присвячений дослідженню особливостей правового регулювання трудових відносин у таких європейських країнах, як Великобританія, Німеччина, Франція, Іспанія, Польща, Латвія, Литва й Естонія. 

      Для більш детального ознайомлення з цими виданнями та з іншими (їх набагато більше!) запрошуємо до нашої читальної зали. До зустрічі!

Немає коментарів:

Дописати коментар