четвер, 2 листопада 2017 р.

Жовтневі новинки літератури

     Друзі! Пропонуємо вашій  увазі дещо з новенького на поличках нашої "читалки".


    
    Програмуйте із задоволенням! Ця книжка легко та невимушено допоможе вивчити основи однієї з найпопулярніших сучасних мов програмування  - Python, що завдяки простому і зрозумілому синтаксису особливо пасує для новачків. Крок за кроком, на простих та дотепних прикладах та з допомогою смішних завдань ви зможете пізнати тонкощі мови Python.  Навчитеся виккористовувати основні елементи цієї мови  - списки, функції, модулі, малювати вбудованими інструментами Python та анімувати зображення і навіть зможете написати дві справжні компютерні гри: забавку з мячем «Скок!» та бродилку «Містер Руки - палочки біжить до виходу».


     Ця книжка – своєрідна зустріч двох поколінь українських літераторів. Авторитетний і досвічений Іван Дзюба ділиться своїми думками щодо творчості Сергія Жадана – одного з кумірів нинішньої молоді.

 
      Джоджо Мойєс — англійська романістка, журналістка, авторка бестселера «До зустрічі з тобою», одна з небагатьох письменниць, кому вдалося двічі здобути премію Асоціації любовних романістів у номінації «Любовний роман року». Романтична, несподівана, непримиренна історія «Париж для самотніх», як і десять інших оповідань, що увійшли до цієї книги, захоплює читачів легкістю і життєвістю, що знайома кожному серцю, яке колись кохало. Це блискуча колекція оповідань, сповнених романтики, шарму, авантюризму, гумору і надзвичайної чуттєвості.
         Нелл 26 років  і вона ніколи не була в Парижі. Коли коханий Піт запрошує її на романтичні міні-канікули до столиці Франції, ця ідея неабияк її надихає. Але вона складається не так, як вона мріяла: Піт просто не приходить на вокзал, обіцяє приїхати наступним потягом… А далі -  дзвінок: «Пробач, крихітко! Ніяк не виходить. Бажаю гарно провести час». Залишаючись сама-одна в Парижі, дівчина відкриває нову себе, - таку, якої ніколи не знала, яку ніколи не випускала назовні, якою боялась бути. Можливо, ця подорож стане найсміливішою в її житті…
         Захоплююча романтична історія з гумором, як і решта оповідань у книжці.





     «Правда» - один із найскавіших позациклових творів у серії «Дискосвіт» майстра гумористичних романів Террі Пратчетта. Тонка межа між фактами й чутками, жарти й алюзії надійно вплітають «Правду» у сучасні реалії і творять майстерну сатиру на інформаційну сферу та суспільство загалом. А особлива, інтелектуальна і разом з тим проста філософія, несподівані стилістичні прийоми, натяки на класичні твори та явища поп-культури гарантують насолоду від читання.
         Пориньте у карколомні пригоди Вільяма де Ворда, засновника першої у Дискосвіті газети «Анк-морпоркський Час». Де Вордові доведеться експерементувати, боротися з конкурентом-таблоїдом та його вигадками, наживати впливових ворогів та створювати перші журналістські стандарти.



        На віміну від багатьох книжок з лідерства, що змальовують широку загальну картину, складні теорії та концепції, бестселер визнаного тренера з особистісного розвитку та бізнес-консультанта Брайана Трейсі цілком орієнтований на конкретну людину – керівника будь-якої бізнес-ланки. Незалежно від того, чи має він у підпорядкуванні десятки людей або ж десятки тисяч, основні його обов’язки залишаться незмінними – ставити перед собою цілі та проваджувати інновації, розв’язувати проблеми й визначати пріоритети, стати прикладом для інших, надихати й мотивувати.
     Прості, перевірені, цілком практичні кроки навчать, як ефективному лідеру вести кадрову політику. Самовдосконалюватися та організовувати власну діяльність, делегувати повноваження й керувати командою, які вирішальні чинники успіху треба враховувати й чому так важливо в бізнесі дотримуватися принципів військової стратегії. 


    У брошурі розкривається історія відомої фотографії «Комбат» Макса Альперта. Розглядаються різноманітні версії її появи, описуються пошуки прототипу, місця, часу і обставин фотографування. Увага акцентується на аналізі достовірності документів, правдивості інформації, наведеної в публікаціях журналістів і свідченнях ветеранів. Автор відходить від суто героїзованої версії історії про «Комбата», яка домінує в українських і російських публікаціях останніх десятиліть. На підставі ретельного вивчення історичних джерел розвінчується міф про «Комбата» як політрука Олексія Єрьоменка.



    Усім нам хочеться повернутися в дитинство, у той благословенний час, коли нам читали казки, а ми їх так захоплено слухали. Пропонуємо Вам і Вашим дітям знову поринути у дивовижний казковий світ від знаного автора Бруно Ферреро. У кожній оповіді йдеться про головні християнські правди віри та моральні цінності. Користайте з невичерпного джерела вмілої оповіді, адже вона – справжнє мистецтво, благородна справа, яка вимагає щирої любові до дітей.


   Усе більш жорстокими й цинічними стають вбивства, які скоює загадковий рівненський маніяк…Назар, хто перший опинився на місці злочину, тепер постійно відчуває на собі чийсь холодний погляд. Так, наче дивиться темрява…Хтось стежить за квартирою його коханої Лізи та її молодшої сестри, а слідчий Малашко безсилий щось вдіяти. Це змушує Назара з дівчиною стати до справи. Єдине, що відомо: вбивця звужує коло, наближаючись до хлопця. Він той, хто зовсім поруч…Інтуїція ще ніколи не підводила Назара. Маленьке зусилля – і він зазирне в очі вбивці…






            



Немає коментарів:

Дописати коментар