пʼятницю, 15 січня 2021 р.

#Радимо почитати

 


       Лоран Гунель — французький письменник та спеціаліст із розвитку особистості. Народився 10 серпня 1966 року. У 1988 р., за бажанням батьків, здобув вищу економічну освіту в Парижі, закінчивши аспірантуру Сорбонни, і почав працювати бухгалтером у великій компанії. Проте робота не приносила Лорану задоволення, і він розпочав вивчення психології, філософії та соціології в Каліфорнійському університеті. З метою опанувати східні вчення та психологію шаманізму, Лоран здійснив поїздки до США, Фінляндії та Балі. Після цього він став консультантом з питань людських взаємин, особистісного та професійного росту, а також викладав в університеті Клермон-Ферран.

       Свою першу книгу «Людина, що хотіла бути щасливою» Лоран Гунель написав у 2006 р., після того, як втратив батька. Роман був опублікований в 2008 р. і став міжнародним бестселером. Друга книга «Бог завжди подорожує інкогніто», видана в 2010 р., також стала бестселером. Перу Лорана Гунеля також належать книги «Філософ, якому бракувало мудрості» , «І знайдеш ти скарб у собі» , «Я обіцяю тобі волю». 

Сьогоднішнє наше знайомство з книгою «День, що навчив мене жити», яка побачила світ 2014 р.

       Хто з нас не чекав того дня, який змінив би наше життя? Сонячний вихідний, сповнений теплих барв і позитивних емоцій. Ми уявляємо приємну прогулянку пірсом, звідусіль чутно сміх і невимушені розмови людей довкола. Аж раптом вас хапає за руку молода циганка… «Я прочитаю твоє майбутнє», - каже вона. Ви посміхаєтеся так, наче почули нісенітницю, але руки не прибираєте. Хай там як, жодне передбачення не зіпсує цього дивовижного недільного дня. Однак пророцтво циганки перевертає ваше життя догори дриґом , бо, можливо, цей день — останній. Та хіба таке можливо?..

       Анна Рене Тодд (народ. 20 березня 1989 р.) —сучасна американська письменниця, зростаюча зірка на літературному небосхилі , автор бестселерів New York Times серії «Після», неймовірна літературна сенсація у видавничому світі.   Вже першою книгою письменниця зуміла заповнити нішу любовних еротичних творів.  Як зізналася сама Анна, після прочитання популярних творів у цьому жанрі її інтерес був не до кінця задоволений. І щоб поправити цей момент, дівчина взялася за перо з метою створити ідеальну любовну історію.

       У своєму житті Анна перепробувала безліч професій: адміністратора салону краси, фахівця з манікюру, а у свій час навіть підробляла касиром, поки одного разу вона не зареєструвалася на сайті для письменників - початківців.  Романи письменниці прочитали більш як 1,5 млрд. разів на платформі Wattpad. Анна Тодд здолала дивовижний шлях від автора фан-фікшен до продюсера фільму, знятого за її власним твором.

Роман  « Найяскравіші зірки» побачив світ у вересні 2018 р. Це чуттєва історія про любов та оману.

       Карина знає від матері десятки переказів про зоряне небо – що зірки мають божественну природу і що найяскравіші з них згасають першими. Інколи Карина відчуває себе як ті самі світила. На її долю випало занадто багато випробувань, і її внутрішній вогонь, здається, скоро перетвориться на попіл. Але все змінюється, коли вона знайомиться з Каелом. Його важко не помітити: він гарний, мовчазний, терпіти не може запах м'яти, явно зацікавлений Кариною, але замкнутий та неговіркий. Карина дуже хоче дізнатися якомога більше про цю людину. Але, як і попереджала її мати, найяскравіші зірки згасають першими …

       Діана Сеттерфілд Одна з найпопулярніших британських письменниць сучасності -народилася в сільському районі Беркшира (Велика Британія). Після закінчення школи вступила до Бристольського університету, де вивчала французьку літературу. До кінця 1990 —х років викладала французьку літературу XIX—XX ст. у різних навчальних закладах Англії та Франції. Зайнятися літературною майстерністю Діана Сеттерфілд планувала не один рік, але зважилася на це тільки в 2006 році. І її дебютна книга «Тринадцята казка» виявилася неймовірно популярною. Твір став бестселером №1 за версією The New York Times , розійшовся по світу накладом понад 2 млн. примірників, отримав ряд престижних премій та завоював величезну кількість шанувальників по всьому світу. За його мотивами знято однойменний телефільм. Восени 2013 р. світ побачив другий роман Д.Сеттерфілд — «Беллмен і Блек».

       Твори письменниці створені в жанрі готичного роману , вони вирізняються незвичайними історіями, яскравими персонажами і захоплюючими дух пригодами.

       Роман «Там, у темній річці» вийшов у 2019р. За версією BBC – це «чарівна та прониклива казка,сповнена квестів і запитань».

       Ця загадкова історія сталася одного зимового вечора. У шинку «Лебідь», де так любили розповідати всяку бувальщину, з’явився чоловік. Поранений та знеможений, він тримав на руках непритомну дівчинку. Але за кілька годин дівчинка, яку всі вважали мертвою, враз оживає. І вже нічого не буде колишнім… На дівчинку претендуватимуть дві родини. Через деякий час за нею почали приходити люди, які вважали її втраченою сестрою чи викраденою донькою. То хто ж вона - викрадена два роки тому Амелія Вон чи Еліс, яку вважали потонулою? Ніхто з них насправді не знав, хто ця дитина. То для чого ж вона була їм так потрібна? Із кожним днем таємниця лише поглиблювалася. Німа дівчинка перевернула своєю з’явою життя місцевих мешканців. Звідки вона взялася? Кому належить? І чи знає вона сама, ким є насправді?..

       Тодд Хасак-Лові є автором чотирьох художніх книг. Він здобув ступінь кандидата наук з порівняльної літератури в Каліфорнійському університеті. У 2002-2010 р.р. працював асистентом, а згодом доцентом кафедри староєврейської мови та літератури в Університеті Флориди. Крім написання книг, Тодд перекладає англійською мовою літературу, написану на івриті, а також викладає у Школі Інституту мистецтв Чикаго. Він - фіналіст єврейської літературної премії.

       Майкл Ґрюнбаум народився в Празі 1930 року. Його батько був активістом єврейської громади міста. Після окупації Чехословаччини нацистами 1939р., батька Майкла заарештували, катували, а потім відправили до Малої фортеці в Терезіні, де за два тижні його вбили. Хлопчика з матір`ю та сестрою 1942-го теж перевезли до цього табору, де вони перебували аж до закінчення війни. 

Голокост… Гоніння й винищення євреїв фашистами під час Другої світової війни…У книзі «А десь ще сонячно. Мемуари про Голокост» Тодд Хасак-Лові показує ті події очима Майкла. Юнацькі враження відтворено з неймовірною безпосередністю. Підліток дивом вижив у полум’ї Другої світової. Він багато пам’ятає, хоча волів би не згадувати. Але проведе читачів своїм життєвим шляхом: з празького гетто, де поза липким страхом ще залишалась надія вціліти, до концтабору. Окрім постійного відчуття голоду, Майкл пам’ятає й ті моменти, які допомогли йому пережити лихоліття в концтаборі: своїх друзів з кімнати для хлопчиків, наставника Франту, гру у футбол… В цьому страшному місці хлопчики швидко ставали дорослими. Над ними постійно висіла загроза вирушити до пекла Освенцима, звідки діти вже не повертались…Майклу, як і його матері із сестрою, пощастило вціліти, щоб потім розповісти свою надихаючу та сповнену надії історію всьому світові..

       У 1950 році він емігрував до США, закінчив Єльський університет, два роки служив у армії, працював в Бостонському департаменті громадських робіт, потім відкрив консалтингову компанію. Грюнбаум багато виступає і розповідає про свій досвід переживання Голокосту, бере участь в меморіальних концертах, програмах, подкастах. У нього три сини і четверо онуків. І кілька книг, що вийшли в співавторстві з дружиною і Тоддом Хасак-Лові.

       Нові книги чекають на вас у затишній читальній залі нашої книгозбірні. Але, на жаль, до 24 січня бібліотека працює у режимі без відвідувачів. Тому чекаємо вас після звершення карантинних обмежень.









Немає коментарів:

Дописати коментар